Nova nesreća

Druga zrakoplovna nesreća u dva dana: Jedna osoba poginula u padu aviona kod Donjeg Lapca

Hina

Ilustracija NL

Ilustracija NL

Do nesreće je došlo oko 6,40 sati nedaleko granice s Bosnom i Hercegovinom



U ponedjeljak ujutro srušio se mali zrakoplov u predjelu Kruge kod Nebljusa u općini Donji Lapac, pri čemu je poginula jedna osoba.


 Kako je objavila ličko-senjska Policijska uprava, mali zrakoplov– dvosjed iz dosad ne utvrđenih razloga pao je malo prije sedam sati na otvoreni prostor u blizini skupine kuća.


 Mirela Šulentić, glasnogovornica Policijske uprave iz Gospića kaže da je pilot koji je smrtno stradao letio u manjoj sportskoj letjelici, a je li tim krajem samo prelijetao ili je imao namjeru koristiti obližnji sportski aerodrom u Otočcu, ili vojni u Udbini, tek treba utvrditi.




 Na očevid o uzroku i svim posljedicama izašli su policijska očevidna ekipa, predstavnik karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva i dvojica istražitelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.


 »Na putu sam do mjesta pada zrakoplova i znam samo prvu obavijest gospićkog Centra 192, tek trebamo utvrditi okolnosti uzroke pada zrakoplova i posljedice, a kad prikupimo podatke s terena obavijestit ćemo javnost o saznanjima«, rekao je Hini istražitelj Vlatko Hajmburger.


 U obližnjem Donjem Lapcu ljudi kažu da se u Kruge ne može jer je cesta zatvorena, te da su osim policijskih i drugih istražitelja na terenu i vatrogasci.


 U subotu, 1. kolovoza kod daruvarskog sportskog aerodroma u padu lakog zrakoplova tipa Apollo Fox poginuli su 57-godišnji pilot i 27-godišnji suputnik, a sportski zrakoplov srušio se i početkom lipnja kod Vrbovca, kad su također poginuli pilot i suputnik.