45 ljudi na terenu

Dronovi oblijeću Veliki Grad: HGSS na Mljetu traga za nestalim Britancem

Hina

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Potvrdio je kako se nestali Britanac prije početka potrage javio porukom, ali u njenom sadržaju nije bilo informacija korisnih za potragu. »Nažalost, informaciju smo dobili prilično kasno



DUBROVNIK Potraga za nestalim 61-godišnjim britanskim turistom na otoku Mljetu ušla je u drugi dan, no Britanac još nije pronađen, izvijestio je u nedjelju pročelnik HGSS-ove stanice Dubrovnik Marijo Begić.


Potvrdio je kako se nestali Britanac prije početka potrage javio porukom, ali u njenom sadržaju nije bilo informacija korisnih za potragu. »Nažalost, informaciju smo dobili prilično kasno. Reakcija je bila u najbržem mogućem roku, ali dojava je stigla prilično kasno«, izjavio je Begić.


Naveo je da su u potrazi angažirana četiri potražna tima sa 45 ljudi, četiri potražna psa i dva drona. U noćnoj potrazi korištene su i termovizijske kamere, a u nedjelju ujutro, dok je vjetar bio povoljan, i helikopter.




Objasnio je kako je područje potrage određeno pomoću lokacije mobitela, a riječ je o najvišem vrhu otoka Mljeta, Velikom Gradu iznad mjesta Babino polje.


»Angažirana su sva raspoloživa sredstva na terenu, kolege iz stanica Dubrovnik, Makarska, Orebić, Split te iz BiH, kao i zapovjedno vozilo iz Gospića«, rekao je Begić ističući da se u ponedjeljak očekuje dolazak novih ekipa iz drugih stanica. Na terenu su i policija, vatrogasci, a Nacionalni park Mljet nam osigurava hranu i smještaj«, izjavio je Begić.


 Subotnja potraga trajala je do 3 sata iza ponoći, u nedjelju je počela u 6 sati ujutro.


 Vrlo je vruće, teren je jako zahtjevan za pretraživanje, naveo je pročelnik dubrovačkog HGSS-a.