Optužnica za prijatelje iz ćelije

Drogu iz Nizozemske pakirali za prodaju u Rijeci i Zagrebu

Slavica Kleva

Skupinu dilera navodno je organizirao Goran Budimir iz Zagreba * Foto: S. DRECHSLER

Skupinu dilera navodno je organizirao Goran Budimir iz Zagreba * Foto: S. DRECHSLER

Goran Budimir i Petar Meakić iz Zagreba, Tomislav Arlov iz Okruga Gornjeg i Teo Benčić iz Rijeke u istražnom zatvoru su od prosinca, a Riječanka Jasna Španjol, koja je posredovala u kupoprodaji na riječkom području, nalazi se na slobodi



RIJEKA » Podignuta je optužnica protiv Gorana Budimira (50) iz Zagreba, Petra Meakića (26) iz Zagreba, Tomislava Arlova (30) iz Okruga Gornjeg, Tea Benčića (30) iz Rijeke i Jasne Španjol (21) iz Rijeke zbog nabavke, posjedovanja i prodaje droge. Svi osim posljednje optužene Španjol, nalaze se u istražnom zatvoru od 5. prosinca prošle godine kada su i uhićeni, a u međuvremenu im je zatvor i produljen. 


  Riječ je o osobama koje su zbog istih kaznenih djela bile do sada osuđivane, a i ovo potonje krijumčarenje droge i distribuciju realizirali su za vrijeme uvjetne slobode, a posao »dogovorili« dok su zajedno dijelili ćeliju. Budimir se tereti da je iz Nizozemske uz pomoć drugih osoba dopremio veću količinu droga, tri tisuće komada tableta MDMA, ecstasyja, te tri kilograma amfetamina.


Drogu je prepakiravao i u zagrebačkom stanu u kojem je neprijavljeno boravio, a početkom prosinca prošle godine, kada je i uhićen, netom je trećeoptuženom Arlovu prodao oko kilogram i pol amfetamina i 399 tableta MDMA, dok je istodobno i Benčiću u dva navrata prodao 1.150 tableta MDMA uz dogovorenu ukupnu cijenu za robu u iznosu od 36 tisuća kuna i oko tri tisuće eura.




No, cijeli je posao pokvarila policija koja je upala u stan i tada zaplijenila »ostatak« od 880 grama amfetamina i oko tisuću komada tableta MDMA, te oko 9 tisuća kuna i 600 eura netom preuzetih na ime kupoprodajne cijene droge. Prilikom pretrage stana Budimiru je oduzet i revolver »Smith & Weson«, kalibra 32 mm s tri pripadajuća streljiva koji je neovlašteno posjedovao. 


  Meakić se optužuje da je u studenom i prosincu prošle godine radi daljnje prodaje nabavio ukupno oko 4.500 tableta MDMA koju je prodavao za 1,75 eura po tableti, te tako zaradio 7.800 eura, a prvooptuženom Budimiru pomagao je skrivati drogu, prikupljao je za njega novac ostvaren prodajom droge.


Intervencijom policijskih službenika početkom prosinca spriječen je u daljnjoj preprodaji droge, a tom prilikom mu je oduzeto 78 grama marihuane, nešto malo amfetamina i gotovina u iznosu 6.500 kuna. Arlov je od Budimira nabavljao drogu, kupio je oko kilogram i pol amfetamina i oko 400 tableta MDMA, a u daljnjoj preprodaji također je spriječen policijskom intervencijom.


Benčić je u Rijeci u dva navrata krajem prošle godine od Budimira ukupno kupio 1.150 tableta MDMA po cijeni od 2 eura po tableti, ukupno za 2.300 eura, a potom je drogu prepakiravao i skrivao u stanu u Ulici Marija Gennarija u kojem je boravio te posredstvom petooptužene Španjol prodao 68 tableta za 2.100 kuna, no i njega je u daljnjoj preprodaji spriječila policija. Španjol se tereti da je posredovala u kupoprodaji između prodavatelja Benčića i D. M. kao kupca.