Opet se nije pojavio na suđenju

Dosta joj odugovlačenja: Sutkinja Ika Šarić traži pritvor za bivšeg direktora GP-a Kvarner

Ico Mikuličić

Ilustracija NL

Ilustracija NL

Šutu se optužuje za mućke s imovinom i čudne puteve novca iz GP-a Kvarner, nekad poznate riječke građevne tvrtke, koja je neslavno završila. Uglavnom se radi o optužbama za malverzacije kreditima ali i sumnjive prodaje imovine tvrtke



RIJEKA » Krunoslav Šuto, nekadašnji direktor riječkog Građevinskog poduzeća Kvarner, jučer se nije pojavio na suđenju na kome je optužen za milijunske malverzacije u nekadašnjem poduzeću.


 Dan prije je bio na raspravi. U kuloarima su se pojavile špekulacije o razlozima izostanka jer je suđenje došlo na sam kraj, jučer je još trebao iznijeti obranu i vjerojatno bi došlo i do presude da je optuženik došao.


  S obzirom na to da je i ranije bilo neobičnih izostanaka koji su komentirani kao moguće odugovlačenje, tako je to i sada došlo u prvi plan. Slično očito misli i sud jer je sutkinja Ika Šarić nakon jučerašnjeg nedolaska odlučila poslati prijedlog izvanraspravnom vijeću Županijskog suda da se za Šutu odredi pritvor kako bi se omogućilo završavanje suđenja. Koliko znamo Šuto je prijavljen na jednoj adresi u Zagrebu na koju su dosad slani pozivi, no neke informacije govore da zapravo živi u Sloveniji. Ako je u inozemstvu i ne bude želio da se suđenje završi stvari će se zakomplicirati iako je zapravo sve na samom kraju.




  Šutu se optužuje za mućke s imovinom i čudne puteve novca iz GP-a Kvarner, nekad poznate riječke građevne tvrtke, koja je neslavno završila. Uglavnom se radi o optužbama za malverzacije kreditima ali i sumnjive prodaje imovine tvrtke. Optužba tvrdi da je pribavio milijunske iznose za sebe i druge pravne osobe na štetu GP-a Kvarner.


  Šuto je u istrazi tvrdio da nije učinio ništa na štetu Kvarnera i da su sve te optužbe zablude tužitelja. No, jučer kad je u svojoj obrani to trebao detaljno objasniti nije se pojavio na sudu.