Brat ubio brata

Donosimo detalje tragičnog obračuna u Malom Lošinju: Braća su s riječi prešla na djelo…

Andrej Petrak

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Oba lokala su zatvorena, a na terasi Galeba, vlasnik kojega je bio Gjergj Curi, stražari naoružani policijski službenik. Terase dvaju ugostiteljskih objekata stoje netaknute od noći prije. O jačini sukoba svjedoče porazbacane stolice, stolnjaci i pribor za jelo na maloj terasi Koralja. Na jednom od stolova i dalje stoje dva tanjura špageta.



MALI LOŠINJ – Rekonstruirajući preksinoćnje događaje, koji su doveli do pogibije Gjergja Curija za što se sumnjiči njegov brat Simon Curi, saznali smo da su braća Curi nekad na toj lokaciji imala zajednički restoran, no, nakon što su se među njima pojavile nepremostive razmirice, odlučili su se razdvojiti. Od jednog su tako nastala dva, susjedna ugostiteljska objekta, ali sudeći po posljednjem smrtonosnom sukobu, niti razdvajanje nije pomoglo da se pojedine strasti smire.


Višegodišnji neriješeni međubratski odnosi dodatno su eskalirali u srijedu navečer kada su se, prema neslužbenim informacijama, najprije verbalno sukobili oko broja stolova u njihovim restoranima. Od riječi se zbog dugogodišnjih razmirica vrlo brzo prešlo i na manje suptilne metode da bi, nažalost, sukob na koncu završio prolijevanjem krvi.


Više hitaca


Prema našim neslužbenim izvorima, Simon Curi u brata je ispalio više hitaca iz pištolja zadajući mu ozljede od kojih nije na mjestu preminuo. Na brata nije pucao u restoranu, već na otvorenome, pa je s obzirom na ispaljivanje više hitaca prava sreća da još netko nije stradao u bratskom obračunu. Iako je na mjesto događaja u najkraćem mogućem roku stigla ekipa Hitne medicinske pomoći, unesrećeni je podlegao teškim ozljedama na putu do bolnice unatoč nadljudskim naporima da mu se spasi život. Prema daljnjim neslužbenim saznanjima, napadač se povukao i zatvorio u restoran, dok je okolno područje osiguravala policija.




Na mjesto obračuna je iz PU primorsko-goranske upućena iskusna policijska ekipa na čelu sa načelnikom Sektora kriminalističke policije Željkom Krunešom te s obzirom na činjenicu da se napadač nije odmah predao policiji, već se odlučio »zabarakadirati«, ništa nije prepušteno slučaju. Čak je bila angažirana i Specijalna policija, no srećom, njihovi pripadnici na koncu ipak nisu morali intervenirati. Sve je odrađeno tako da se izbjegnu još teže posljedice do kojih je lako moglo doći. Napadač se potom predao, nakon čega je razoružan i priveden na krim-obradu u policiju.


Mali raj


Lokal Piccolo Paradiso, u vlasništvu jednog od dvojice braće Curi, Simona, zatvoren je, posve neuobičajeno za srce sezone. Samo nekoliko stotina metara dalje malološinjskom rivom, smješteni su jedan pored drugog ugostiteljski objekti Koralj i Galeb koje vode braća Curi, a bila su poprištem svađe i pucnjave. Osim ugostiteljstvom, braća Curi u Malom Lošinju bavila su se nizom poslova vezanim uz turizam, od taksiranja do iznajmljivanja plovila.


Oba lokala su zatvorena, a na terasi Galeba, vlasnik kojega je bio Gjergj Curi, stražari naoružani policijski službenik. Terase dvaju ugostiteljskih objekata stoje netaknute od noći prije. O jačini sukoba svjedoče porazbacane stolice, stolnjaci i pribor za jelo na maloj terasi Koralja. Na jednom od stolova i dalje stoje dva tanjura špageta. Jela jedva da su kušana, a pored njih i dalje stoje dvije čaše poluispijenog piva.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista