Psi se sukobili

Djevojčica koju je ugrizao pas u Splitu zadržana u bolnici

Hina



Četrnaestogodišnja djevojčica koju je u petak navečer ugrizao pas na splitskom Kmanu zadržana je u bolnici i njeno je stanje stabilno, izvijestili su u subotu iz splitskog KBC-a.


Dežurni liječnik na Odjelu dječje kirurgije Davor Todorić jrekao je za Hinu da je djevojčica na odjel zaprimljena sinoć nakon čega joj je obrađena rana na zapešću ruke.


Nije bilo razloga za operativnim zahvatom, no u bolnici je zadržana kako bi se pratilo njeno zdravstveno stanje i infekcija. O svemu je obaviještena i epidemiološka služba.




Djevojčica je nastradala sinoć u 20,30 sati u Benkovačkoj ulici gdje je na povodcu šetala svog psa staforda. Pored njih je prošao 57-godišnji muškarac s tornjakom i mješancem. Navodno ta dva psa nisu bila vezana, te je počeo okršaj dva psa i staforda. U metežu je lakše ozljede zadobio vlasnik dva psa, dok je djevojčica zadobila ugriz na desnoj šaci. Policija je potvrdila da se radi o težoj tjelesnoj ozljedi s obzirom da joj je slomljena kost.


Protiv 57- godišnjeg vlasnika dvaju pasa policija je podnijela prekršajni nalog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira jer za sada nema elemenata kaznenog djela.