Nesreća

Dječak teško ozlijeđen na riječkoj Delti: Autobus Autotroleja mu prešao preko stopala

Fiore Vežnaver

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Dječak je nastradao kada je s desna prišao autobusu, praktički istrčao pred vozilo koje je izlazilo s Delte, dok je vozač gledao u suprotnom smjeru, kako bi se uključio na prometnicu



RIJEKA Dječak u dobi od 14 i pol godina teže je ozlijeđen u prometnoj nesreći što se dogodila na riječkoj Delti, kada mu je autobus riječkog Autotroleja prešao preko stopala.


Formalno je njegova ozljeda okvalificirana kao teška, no u biti se radi o tome da je zadobio prijelom malog prsta na nozi. Nakon što mu je ukazana pomoć u Dječjoj bolnici Kantrida, pušten je na kućnu njegu.


Nesreća na Delti dogodila se oko 14 sati, a drugi akter nesreće bio je 61-godišnji vozač autobusa. Prema objašnjenjima iz samog riječkog javnog prijevoznika, nesreća se zbila u trenucima kada je autobus već napustio stajalište, peron, te izlazio s Delte, kako bi se uključio u promet.




Dječak je nastradao kada je s desna prišao autobusu, praktički istrčao pred vozilo koje je izlazilo s Delte, dok je vozač gledao u suprotnom smjeru, kako bi se uključio na prometnicu.


Tada je kotač autobusa prešao preko stopala dječaka. Alarmirana je Hitna pomoć, a istodobno je obaviještena policija koja je zatim obavila očevid.


Iz Autotroleja su izrazili žaljenje zbog događaja te zaželjeli brz oporavak nastradalome.