Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
23. ožujka 2019.
Nepravomoćna presuda

Dječacima plaćao za seks i skidanje: Međimurskom pedofilu pet godina zatvora

Dječacima plaćao za seks i skidanje: Međimurskom pedofilu pet godina zatvora
Dječacima plaćao za seks i skidanje: Međimurskom pedofilu pet godina zatvora
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2013. u 10:20 2013-02-08T10:20:00+01:00

Plaćao im je od 50 do 100 kuna. Jedan od mučnih detalja kako se zadovoljava pred dječacima zabilježen je i kamerom s mobitela. Pitanje je da li bi se ikada doznalo za ovo kazneno djelo da snimka nije završila u rukama starijeg brata jednog od oštećenika

ČAKOVEC/VARAŽDIN - Pedesetdvogodišnji građevinski radnik D.P. iz Črečana kraj Nedelišća nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog pedofilije, spolnog odnosa s 13-godišnjim dječakom i zadovoljenje pohote pred djetetom i maloljetnim osobama.

Produljen mu je i istražni zatvor u kojem boravi od 21. srpnja prošle godine i izrečena mjera obaveznog liječenja od alkohola, presudila je ovog tjedna na Županijskom sudu u Varaždinu sutkinja Božica Mišak. Optuženom D.P. stavljalo se na teret da je od 1. srpnja 2011. do 6. svibnja prošle godine dječaka privolio na seksualni odnos nakon čega bi mu davao novac u iznosima od 50 do 120 kuna.

Dok je 13-godišnjak bio u kući gdje živi 52-godišnji D.P. prikazivao mu je filmove s eksplicitnim scenama seksa. U optužnici je navedeno da je D.P. primao u svoj stan i ostale dječake, tek godinu dana starije tinejdžere. Od srpnja 2011. do 25.lipnja uz novčanu naknadu dvojicu 14-godišnjaka privolio je da se skidaju dok se on dodirivao i masturbirao.

Plaćao im je od 50 do 100 kuna. Jedan od mučnih detalja kako se zadovoljava pred dječacima zabilježen je i kamerom s mobitela. Pitanje je da li bi se ikada doznalo za ovo kazneno djelo da snimka nije završila u rukama starijeg brata jednog od oštećenika koji je slučaj prijavio policiji. Lokalni mediji pišu da je opscenu snimku vidjela i 70- godišnja majka osuđenika koju su suseljani pokušali upozoriti što joj sin radi dok je nema doma.

Naime, 52-godišnji bauštelac živi u istoj kući s majkom koja je donedavno radila u Njemačkoj. Bila je tek jedna od "gastarbajtera", među brojnim Međimurcima koji odlaze raditi u inozemstvo, Austriju ili Njemačku. Zasluženu mirovinu trebala je dočekati u miru. Da se nešto čudno događa, majci je postalo jasno kad je sin svoju plaću na građevinu počeo prebrzo trošiti. Primijetila je da je sav spiskao na djecu, a sve češće je i nju pitao za gotovinu. Vodio ih je na piće ili je, jednostavno, davao novac nekom od dječaka koji bi ga zatražio. Počeli su mu dolaziti i na vrata u noćnim satima tražeći novac.

Stvari su počele ići nekontroliranih tokom i 52-godišnjak je, sudeći po sve češćim obijanjem njegovog praga počeo plaćati ceh za njihovu šutnju. Keša je ponestalo. Prema pričama rodbine i susjeda, dječaci su ga počeli vrijeđati i napadati na kućnom pragu jer im je novac više nije htio ili mogao davati. Jednog prilikom nekolicina njih pretukla ga je u parku. Uzaludno je to što su mještanima bila sumnjiva druženja odraslog muškarca bez djece s dječurlijom u sitnim noćnim satima. Čini se da bi bez snimke s mobitela, sve ostalo na seoskim tračevima. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown