Tuga i bijes

‘Djeca umiru na cesti radi vašeg nemara’: Mještani Turnja očajni nakon pogibije dječaka, zatvorit će promet

P. N.

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL



Mještani Turnja, karlovačkog naselja u kojem je jučer u naletu kamiona život u neposrednoj blizini škole poginuo desetogodišnji dječak, još su se sinoć okupili i zapalili lampione kraj pješačkog prijelaza na kojem se sve dogodilo. 


Za nedjelju su najavili veliki prosvjed na kojem će zaustaviti promet.


Kaportal prenosi kako mještani već godinama mole da se na tom dijelu prometnice postave kamere, upozoravaju da mnogi prolaze kroz crveno na semaforu, ne poštuju ograničenje brzine koje je ionako preveliko, da je pješački prijelaz u zavoju…


– E sada. Sada sve sredite. Sada nakon što je nedužno biće izgubilo život! Kod nas sve mora biti naopačke. Nije se moglo prije? Nije se imalo novaca? Neka je vama glavna tema terasa od kafića, ili novi auto za gospodu sa grijačima za guzice. Ili novo ruho nogostupa koji se ionako radio prije tri godine. Neka ga. Pa to su bitne stvari ej. Sutra ćete svi biti prvi za uputiti saučešće i tapšati se po ramenu. Gamad jedna. Gamad prokleta. 15-20 godina se čekaju bitne stvari. Ali sve ostalo može odmah. Koliko života je izgubljeno na pruzi radi rampe? Barem 10. Pa ste se onda sjetili to malo pogledati. Djeca umiru na cesti radi vašeg nemara. Jer nema se novaca za semafor, zebru jebenu iscrtat, uredit, prilagodit, kaj god. Anđelu, počivaj u miru. Daj mami i tati snage za sve ovo. Raj je ljepši od ove zemlje, napisala je jedna čitateljica.




– Obzirom na ovaj tragičan događaj i pogibiju malog Marka, obitelji i prijateljima izražavam ljudsku, kršćansku sućut; znaju da smo s njima, na bilo koji način ako im možemo u ovom trenutku biti. U kontaktu smo s ravnateljicom OŠ Turanj i pokrenuta je procedura da se u školu u ponedjeljak uputi psihološka stručna pomoć, znamo da je ovo jako stresan događaj za sve učenike, naravno i za nastavnike. Vezano za sam događaj, ono što se dogodilo vezano za sigurnost prometa, neugodno mi je u ovom trenutku govoriti o tome svemu što je trebalo odraditi, odnosno što mi, kao Grad, već dosta dugo čekamo da se odradi. Potpuno razumijem i ljutnju i bijes – i sam to osjećam – svih stanovnika Turnja. Ali, što se mene tiče: ‘ajmo ove dane biti u mislima s obitelji, sa svima, a narednih danima ćemo o tome siguno puno, puno govoriti, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić za Kaportal.