Evidentirana 269 prekršaja u 24 sata

Divljak na motoru: Motociklist jurio Novom cestom 178 kilometara na sat

Šarlota Brnčić

Prvi put korišten je stacionarni radarski uređaj Gatso / Snimio Sergej DRECHSLER

Prvi put korišten je stacionarni radarski uređaj Gatso / Snimio Sergej DRECHSLER

Motociklist je uhvaćen na mjestu s ograničenjem brzine na 70 kilometara na sat. Tijekom četvrtka se na cestama PGŽ-a dogodilo deset prometnih nesreća



RIJEKA  Tijekom 24-satne akcije nadzora brzine kretanja vozila provedene na području PU primorsko-goranske od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja evidentirano je sveukupno 269 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.


Od tog broja su 172 prekršaja evidentirali policijski službenici prometne policije, a 97 prekršaja je zabilježeno tehničkim sredstvima. Također, od ukupnog broja prekršaja, čak 16 prekršaja prekoračenja brzine počinili su vozači motocikala, među kojima je i rekorder akcije.


Radilo se o vozaču motocikla čiji je prekršaj evidentiran u 13.55 sati na Novoj cesti u Rijeci gdje se kretao brzinom od 178 kilometara na sat i to na mjestu s ograničenjem brzine na 70 kilometara na sat.




Tijekom četvrtka se na području Primorsko-goranske županije dogodilo i deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, a devet nesreća je bilo, na sreću, samo s materijalnom štetom. Akcija je provedena na ukupno 31 lokaciji na području ove Policijske uprave, od kojih 27 u naseljima te četiri izvan naseljenih mjesta.


U provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. Prvi put korišten je stacionarni radarski uređaj Gatso, uređaj novije generacije, a koji sadrži digitalni zapis te automatsku obradu svih podataka.


Cilj akcije nije bilo samo represivno već i preventivno djelovanje na sve vozače.


U pripremu su bili uključeni i građani koji su predložili lokacije na kojima su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila. Ponuđenu mogućnost iskoristilo je četrdesetak građana, koji su svojim prijedlozima pridonijeli pripremi akcije, na čemu im zahvaljuju iz policije.


Svi pristigli prijedlozi građana bili su razmotreni, od kojih je dio izabran te je na njima proveden nadzor brzine kretanja vozila u sklopu 24-satne akcije prometne policije. I preostali prijedlozi građana bit će uzeti u obzir te će nadzor brzine kretanja vozila na njima biti proveden u narednim akcijama ili kroz redoviti nadzor i kontrolu prometa na cestama.