Pune ruke posla za policiju

Divljak na magistrali: Bez vozačke i registracije pretjecao u zavoju i vozio 60 km/h iznad ograničenja

Šarlota Brnčić

Policijski presretač zabilježio je zanimljiv slučaj/ arhiva NL

Policijski presretač zabilježio je zanimljiv slučaj/ arhiva NL

Nakon što je zaustavljen, policija je utvrdila da sa sobom nema niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu, kao ni prometnu dozvolu. Pored toga, i da je automobil tehnički neispravan. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te time ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu, kao i radi provjere identiteta, 59-godišnjak je priveden u službene prostorije policije.



Ekipa policijskog presretača imala je prekjučer pune ruke posla sa 59-godišnjim vozačem koji je krećući se u poslijepodnevnim satima po Jadranskoj magistrali iz smjera Senja u smjeru Rijeke počinio niz prometnih prekršaja. Vozač je upravljao automobilom marke Mercedes, gospićkih registracijskih oznaka te je najprije na dionici između Novog Vinodolskog i Selca preko neisprekidane središnje crte u lijevom nepreglednom zavoju pretjecao dva vozila, a zatim kolonu od osam vozila. Pretjecao je vozila preko neisprekidane središnje crte i otoka za usmjeravanje prometa te automobilom upravljao brzinom od 125 kilometara na sat iako je propisano ograničenje brzine od 60 kilometara.


Nakon što je zaustavljen, policija je utvrdila da sa sobom nema niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu, kao ni prometnu dozvolu. Pored toga, i da je automobil tehnički neispravan. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te time ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu, kao i radi provjere identiteta, 59-godišnjak je priveden u službene prostorije policije. Zbog počinjenih prekršaja izrečene su mu višestruke novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije, dok će zbog prekoračenja brzine optužni prijedlog biti dostavljen mjerodavnom prekršajnom sudu.


Prethodno je ekipa policijskog presretača u 8.38 sati uhvatila u prekoračenju brzine i 55-godišnjeg vozača motocikla marke BMW, a koji se od čvora Hreljin prema čvoru Sv. Kuzam kretao brzinom od 170 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 kilometara na sat. S »nogom na gasu« uhvatili su i 30-godišnjeg vozača automobila marke Golf, koji se od čvora Šmrika u smjeru Rijeke, kod tunela Burlica u 8.02 sati kretao brzinom od 140 kilometara unatoč ograničenju brzine od 80 kilometara na sat. Obojici su izrečene novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja odgovarajućom kategorijom vozila. Rano poslijepodne su, u 13.40 sati u Dežmanovoj ulici u Rijeci, zaustavili 53-godišnjakinju koja je upravljala motociklom marke Gilera prije stjecanja prava na upravljanje.




Aktivna je bila i delnička policija čiji su djelatnici zaustavili dvojicu vozača pod utjecajem alkohola. Obojica su zaustavljena u Delnicama, a radilo se o 62-godišnjaku koji je upravljao traktorom pri koncentraciji alkohola od 1,17 promila te 33-godišnjaku koji je upravljao teretnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,83 promila i unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom. U upravljanju pod zabranom prekjučer je u Delnicama zaustavljen i 33-godišnji vozač automobila. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.