Ubojica iz Crikvenice u pritvoru

Dino Kulišek osumnjičen za “obično ubojstvo” i pokušaj ubojstva

Šarlota Brnčić

Određena je i visina jamstva kojom se može zamijeniti istražni zatvor i to u iznosu od 600 tisuća kuna, no stav tužiteljstva bio je takav da su očekivano tražili da nema mogućnosti jamstva



RIJEKA  Dino Kulišek, 20-godišnji mladić iz Dramlja, odgovoran za stravično ubojstvo 22-godišnjeg Crikveničanina Ivana Jagodića i teško ranjavanje 19-godišnje Riječanke Meriem Demo, poslijepodne je smješten u istražni zatvor nakon što je usvojen prijedlog riječkog Županijskog državnog odvjetništva. Mladića se tereti za ubojstvo i pokušaj ubojstva, a inkriminiran je za takozvano »obično ubojstvo« za koje je prema Kaznenom zakonu predviđena zatvorska kazna od najmanje pet godina. Da li će, nakon što se završi istraga ovog užasnog zločina i kada bude podizana optužnica protiv njega, možda biti inkriminiran i za teži oblik ubojstva, za sada je prerano reći.


Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci, Duško Tišma, prihvatio je određivanje istražnog zatvora po svim od odvjetništva predloženim točkama Kaznenog zakona, a u pitanju su bili opasnost od ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke i opasnost od bijega. 


Određena je i visina jamstva kojom se može zamijeniti istražni zatvor i to u iznosu od 600 tisuća kuna, no stav tužiteljstva bio je takav da su očekivano tražili da nema mogućnosti jamstva. 




Osumnjičeni Kulišek je prethodno bio doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, kojem je pristupio uz branitelja, riječkog odvjetnika Gorana Marjanovića, no nije iznosio obranu već je odlučio šutjeti. Iz ŽDO-a je, po završetku ispitivanja priopćeno kako je protiv okrivljenika donijeto rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je 13. srpnja u stanu i vanjskom hodniku zgrade u Ulici Kralja Tomislava 118B u Crikvenici htijući lišiti života 22-godišnjaka i njegovu 19-godišnju djevojku, nožem zadao brojne ubodne rane od kojih je 22-godišnjak preminuo na mjestu događaja dok je 19-godišnjakinji život spašen hitnom medicinskom intervencijom.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista, u srijedu, 16. srpnja 2014.