Policija u akciji

Diler iz Viškova pao na Čavlima, heroin u automobilu nanjušio policijski pas

Ivor Balen

Emil Šimić iz Viškova je kazneno prijavljen / Foto Ivica TOMIĆ

Emil Šimić iz Viškova je kazneno prijavljen / Foto Ivica TOMIĆ

Emil Šimić iz Viškova i Srećko Vujović, državljanin Srbije, osumnjičeni su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama



RIJEKA – Emil Šimić, 35-godišnjak iz Viškova, i 43-godišnji državljanin Republike Srbije Srećko Vujović osumnjičeni su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Djelujući u suradnji s djelatnicima carinske jedinice, policija je njih dvojicu zatekla u subotu na području Čavala u vozilu u kojem je pronađena droga.


Prilikom pregleda vozila, kako ističu iz Policijske uprave primorsko-goranske, djelatnici mobilne carinske jedinice koristili su službenog psa koji je detektirao drogu.




Privođenje Srećka Vujovića, državljanina Srbije / Foto Ivica TOMIĆ


Privođenje Srećka Vujovića, državljanina Srbije / Foto Ivica TOMIĆ



Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela obojica su privedena u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, obavljene su pretrage vozila te doma i drugih prostorija na području Viškova i Rijeke kojima se osumnjičeni koriste.


Pretragama je pronađeno i oduzeto ukupno 162,4 grama heroina, digitalne vage i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela. Policija ih sumnjiči da su od početka kolovoza do sredine listopada ove godine nabavljali i drugim konzumentima prodavali heroin.


Obojica su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su predana pritvorskom nadzorniku.


Jučer u rano poslijepodne dvojac je doveden kod suca istrage Vlade Bosnera koji im je, nakon saslušanja, odredio istražni zatvor u trajanju do mjesec dana. Šimiću je istražni zatvor određen zbog mogućnosti ponavljanja djela, a Vujoviću zbog mogućnosti ponavljanja djela i mogućnosti bijega. Kako se može saznati, obojica su već poznata pravosuđu.