Napad na policajca

Dignuta optužnica protiv Vlahušićevog sina

Ana Raić Knežević

Državno odvjetništvo u priopćenju navodi kako je okrivljeni (1992) u zagrebačkoj policijskoj postaji 8. svibnja, dok su ga vodili u prostoriju u kojoj je trebao biti dok se ne otrijezni, u pokušaju bijega odgurnuo policajca, koji je ozlijeđen kad je pao na ostakljena vrata



ZAGREB –  Protiv Frane Vlahušića, 22-godišnjeg sina dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića, podignuta je optužnica zbog brutalnog napada na zagrebačkog policajca prije nešto više od mjesec dana.


Kako je potvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon provedenog istraživanja mladi Vlahušić optužen je za prisilu prema službenoj osobi. Na teret mu se stavlja da je 8. svibnja u sjedištu 1. policijske postaje na Strossmayerovom trgu u Zagrebu napao policijskog službenika. Policajac ga je u tom času zajedno s kolegom pridržavao jer je Vlahušić bio poprilično pijan. Na ispitivanju je završio zbog indicenta što ga je ranije te večeri izazvao pred noćnim klubom nekoliko ulica dalje.


Budući da je mladić bio u vidno alkoholiziranom stanju, a kasnije mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od čak 2,7 promila, policajci su ga odlučili odvesti na trežnjenje. Nakon što su mu to rekli i primili ga svaki pod jednu ruku počeo je negodovati. Opirući im se sve jače, odlučan da pobjegne odgurnuo je jednog policajca koji je u idućem trenutku pao na staklena vrata. Razrezao je pri tome desnu ruku.




Vlahušić je zbog ovoga proveo nekoliko dana u istražnom zatvoru, no nakon plaćene jamčevine pušten je da se brani sa slobode.O osnovanosti optužnice protiv njega uskoro će odlučivati Općinski kazneni sud u Zagrebu. Tužiteljstvo nije obznanilo koliku je kaznu tražilo za sina dubrovačkog gradonačelnika, no zakon za ovo teško nedjelo predviđa šest mjeseci do pet godina zatvora.