Dvojica pomagača nedostupna

Dignuta optužnica protiv Kastavca: Prijeteći nožem za dug od 700 eura tražili 100.000 kuna

Slavica Kleva

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Dušan Klipa sumnjiči se da je silom i prijetnjom u dva navrata, došavši pred vrata stana u Brajšinoj ulici, od 26-godišnjeg Riječanina iznudio više od 20.000 kuna u eurima, što je višestruko uvećani novčani iznos u odnosu na postojeće dugovanje



RIJEKA  Protiv Dušana Klipe (38) iz Kastva podignuta je optužnica zbog kaznenog djela iznude, a nakon što je Općinsko državno odvjetništvo provelo detaljnu  istragu protiv njega i još dvije za sada nedostupne osobe.


Okrivljenog Klipu se tereti da je prošli mjesec, od 19. do 24. rujna, zajedno i u dogovoru s dvije nepoznate muške osobe želeći se domoći nepripadne materijalne koristi, a pod izgovorom naplate navodnog duga od 700 eura, došao u oštećenikov stan gdje su ga fizički napali. Sva trojica su žrtvu ponižavali i prijetili mu da će mu izvaditi oko nožem ukoliko im ne preda 100 tisuća kuna.


Zbog straha za svoj život oštećenik im je predao sav novac koji je imao u novčaniku dok je ostatak obećao donijeti naknadno, prestrašen njihovim prijetnjama da će ga ozlijediti budući da su ga u nekoliko navrata i porezali nožem po licu i potkoljenici. Pod utjecajem izrečenih prijetnji, oštećenik je sljedećeg dana predao okrivljeniku dio traženog iznosa te je oštećen za novčani iznos od ukupno 4.400 eura.




Dušan Klipa je dan nakon nemilog događaja završio u istražnom zatvoru, a na prijedlog općinskog tužitelja određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.


Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor i visina jamstva kojim se može zamijeniti boravak u zatvoru u iznosu 160 tisuća kuna. Dušan Klipa sumnjiči se da je silom i prijetnjom u dva navrata, došavši pred vrata stana u Brajšinoj ulici, od 26-godišnjeg Riječanina iznudio više od 20.000 kuna u eurima, što je višestruko uvećani novčani iznos u odnosu na postojeće dugovanje.