Nepravomoćna presuda Meri Šestan

Devet mjeseci zatvora jer Cresaninu nije vratila posuđenih 22.400 kuna

Mateo Sardelin

Meri i Tanja od Cresanina izvukle 90 tisuća kuna za ulaganje u posao s dijamantima / Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Meri i Tanja od Cresanina izvukle 90 tisuća kuna za ulaganje u posao s dijamantima / Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Novac koji je tražila da pomogne prijateljici zadržala je za sebe, a posudila ga je od Roberta Kučića s Cresa kojega su njih dvije prevarile za 90 tisuća kuna



PAZIN  Meri Šestan, 55-godišnjakinja iz Cerovlja osuđena je nepravomoćno na pazinskom sudu na zatvorsku kaznu od devet mjeseci zbog prevare Roberta Kučića s otoka Cresa za 22.400 kuna tijekom 2010. godine. Ona je sudu priznala počinjenje kaznenog djela, a novcem je trebala pomoći prijateljici Tanji Kovačić koja se tada našla u rukama policije i pravosuđa zbog brojnih prevara.


Prvotno je Meri Šestan bila optužena zajedno s prijateljicom da su prevarile Roberta Kučića uzevši od njega 90 tisuća kuna za ulaganje u posao s dijamantima. No, budući da je lani Tanja Kovačić bila u bijegu, Meri Šestan je izdvojena iz postupka te joj se posebno sudilo radi prijevare. U međuvremenu je Tanja Kovačić uhićena i sada joj se na istom sudu sudi za prevaru Kučića.


Meri Šestan je osuđena da je u razdoblju od 12. veljače do 20. travnja 2010. godine u nekoliko navrata nazvala Roberta Kučića predstavivši se kao prijateljica Tanje Kovačić, te od njega zatražila novac kojim bi se pomoglo optuženoj Tanji i platilo troškove ostavinskog postupka u kojem bi trebala naslijediti nekretnine velike vrijednosti. Njihovom prodajom Tanja bi dobila novac i vratila Kučiću dug. Kučić je povjerovao Miri Šestan te joj je u tri navrata dao ukupno 22.400 kuna koje je ova zadržala za sebe. Meri Šestan na sudu nije osporavala optužbe, a obećala je da će odmah po prestanku izdržavanja zatvorske kazne Kučiću vratiti novac, i to s kamatama.




Prema kaznenoj evidenciji Šestan je više puta pravomoćno osuđivana zbog prevara, krivotvorenja isprava, utaje i zloporabe čeka i kreditne kartice na sudovima u Zagrebu, Pazinu, Labinu, Rovinju i Novskoj. Osuđivana je na zatvorske i uvjetne kazne, a trenutačno se nalazi u zatvoru u Zagrebu radi opoziva uvjetne kazne.