Divljao audijem po autocesti

Detalji filmske potjere: Među migrantima koje je prevozio krijumčar iz BiH bilo je – i dijete

P. N.

Foto Riječanin

Foto Riječanin

Krijumčar se vozilom marke Audi sudario  s vozilom Kia koje se kretalo ispred njega, a kojim je upravljao 76-godišnjih hrvatski državljanin. Zbog naleta na vozilo ispred njega, vozilo 27-godišnjaka odbačeno je na zaštitnu ogradu, gdje se i zaustavilo.



Iz policije smo doznali detalja današnje potjere i uhićenja krijumčara migranata koji je bježao policiji na autocesti Rijeka-Zagreb.


Danas oko 13.40 sati na autocesti Rijeka-Zagreb kod vijadukta Svilno dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila. Vozilo marke Audi, registracijskih oznaka BiH, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin BiH, sudarilo se s vozilom  marke Kia, riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 76-godišnjak.


 




Nešto ranije, 27-godišnjak se na područja mjesta Čavli odbio zaustaviti policijskim službenicima koji su postupali u sklopu pojačanog suzbijanja nezakonitih migracija. Unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima te isticanjem palice s natpisom “STOP POLICIJA”, vozač se odbijao zaustaviti te je dodatno pojačao brzinu kretanja vozila. Slalom vožnjom (uključujući i zaustavnim trakom kolnika), pri velikoj brzini, ugrožavao je sigurnost ostalih sudionika u prometu, uključujući i policijske službenike koji su zbog svega navedenog krenuli za njim u potjeru.


 


Dolaskom na vijadukt Svilno, spomenuti 27-godišnjak se, zbog velike brzine kojom je ušao u oštri zavoj, prednjim dijelom vozila sudario s vozilom Kia koje se kretalo ispred njega, a kojim je upravljao 76-godišnjih hrvatski državljanin.


Zbog naleta na vozilo ispred njega, vozilo 27-godišnjaka odbačeno je na zaštitnu ogradu, gdje se i zaustavilo.


 


S obzirom da su ga policijski službenici pokušali zaustaviti zbog prethodno dobivenih informacija da se radi o krijumčaru ljudima, 27-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


U njegovom vozilu nalazilo se pet osoba, od kojih jedno dijete, a čiji identitet i status boravka u Republici Hrvatskoj policija trenutačno utvrđuje.


Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a dijete je iz preventivnih razloga preveženo na liječničku obradu, navode iz MUP-a.