Optužen za silovanje

Damiru Škari ukinut pritvor, izašao je iz Remetinca na slobodu

Portal Novilist.hr

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza



ZAGREB Nakon što su ispitani svi svjedoci u istrazi protiv Damira Škare, osumnjičenog za silovanje i spolno uznemiravanje, bivši saborski zastupnik HDZ-a i donedavni predsjednik Autokluba Siget danas je na zahtjev tužiteljstva pušten iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem se nalazio kako ne bi utjecao na svjedoke.


“Nakon što su ispitani svi svjedoci, tužiteljstvo je podnijelo zahtjev za Škarinim puštanjem iz istražnog zatvora jer više nema opasnosti od njegovog utjecaja na svjedoke”, potvrdio je Hini glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko. Dodao je da je sud o odluci već obavijestio istražni zatvor u Remetincu.


Velikogorički Županijski sud je 3. listopada produljio Škari istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka. Tada kao pritvorski razlog više nije bila navedena opanost od ponavljanja djela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika Autokluba Siget gdje je žrtva zaposlena.




Škari je prije toga pritvor određen u rujnu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke. On je u međuvremenu podnio žalbe na odluku o istražnom zatvoru i na samu istragu, no sudsko vijeće je te žalbe odbilo.


Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba.