Pod optužbama za silovanje

Damira Škaru policija privela na ispitivanje! Iz Auto Kluba Siget poručili da je on dobar menadžer

Hina

snimio Davorin Višnjić / PIXSELL

snimio Davorin Višnjić / PIXSELL

Kažu da su oni danas najveći autoklub u Hrvatskoj "kojeg odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga".



ZAGREB – Bivši saborski zastupnik HDZ-a, predsjednik Autokluba Siget, umirovljeni boksač Damir Škaro danas je, nešto prije podneva, doveden u Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. Do odvjetništva je Škaro dovezen u policijskom automobilu, Škodi Oktaviji, a u zgradu je uveden na stražnji ulaz. 


Protiv Damira Škare, neslužbeno su doznali novinari Jutarnjeg lista, podnesene su tri kaznene prijave, jedna za silovanje,m druga za spolno uznemiravanje i treća za prijetnju.   


Škaro je doveden na ispitivanje, a novinari su ga uspjeli pitati smatra li se krivim i želi li išta reći o optužbi za silovanje. Bivši saborski zastupnik na ova pitanja nije odgovorio.  


Auto klub Siget: Ne znamo ništa, on je dobar menadžer




Autoklub Siget danas je priopćio da nema nikakvih saznanja oko svog predsjednika, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i boksača Damira Škare koji je jučer ujutro uhićen slijedom prijave za silovanje zaposlenice tom autoklubu.


Autoklub Siget upućuje da se o toj temi kontaktiraju nadležne državne institucije, ali hvali Škarine menadžerske i poslovne sposobnosti.


“Damir Škaro na čelo Autokluba Siget čiji je predsjednik i danas, dolazi 2004. Za predsjednika je jednoglasno izabran na izbornoj Skupštini. Njegova je funkcija volonterska, a profesionalno se radi o osobi visokih managerskih sposobnosti, čiji je doprinos razvoju i rezultatima Autokluba Siget nedvojben”, navodi taj autoklub u priopćenju koje su objavili mediji.



– Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković osudila je u četvrtak svaki oblik nasilja, osobito ako se radi o seksualnom nasilju, osvrnuvši se na slučaj bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škare koji je uhićen slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget.


“Najoštrije osuđujem svaki oblik i vrstu nasilja, osobito ako se radi o seksualnom nasilju, nasilju nad ženama, djecom i svim ranjivim skupinama”, kazala je Bedeković nakon sjednice Vlade.


Dodala je kako očekuje da institucije odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje.


Poslala je i poruku svim ženama koje trpe nasilje. “Ohrabrujem ih i želim da svaki takav slučaj prijave”, kazala je.



Kažu da su oni danas najveći autoklub u Hrvatskoj “kojeg odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga”.


“Nemamo nikakvih saznanja o informacijama vezanim za Damira Škaru, objavljenim u medijima, te molimo da o ovoj temi kontaktirate nadležne državne institucije”, stoji u priopćenju Autokluba Siget.


Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik. Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.


Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.


U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.