Neriješeni računi

Dalibor Justić iz Krka u istražnom zatvoru: Bivšu suprugu izvukao iz kuće, ugurao u auto, prijetio joj i udario je

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Osim Justića, za protupravno oduzimanje slobode sumnjiči se i 31-godišnjak koji je, kako neslužbeno saznajemo, vozio automobil u kome je bila žrtva



RIJEKA  Istražni zatvor u trajanju od mjesec dana određen je jučer 40-godišnjem Daliboru Justiću iz Krka koji se sumnjiči za ukupno pet kaznenih djela.


U pitanju su protupravno oduzimanje slobode, prijetnje i tjelesne ozljede te krađe i teške krađe, a razlozi zbog kojih do daljnjega ostaje iza rešetaka su opasnost od ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke i bijega.


Određena je i visina jamstva kojim se može zamijeniti istražni zatvor i to u iznosu od 100.000 kuna. Pored Justića se za protupravno oduzimanje slobode sumnjiči i 31-godišnjak koji je, kako neslužbeno saznajemo, u nedjelu sudjelovao kao vozač.




Iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćeno je kako je krčka policija provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca osumnjičivši ih da su početkom veljače ove godine na području Baške na otoku Krku na štetu 35-godišnjakinje počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode.


Pritom je 35-godišnjakinja ozlijeđena te su joj otuđeni mobiteli. Neslužbeno saznajemo da je u pitanju Justićeva bivša nevjenčana supruga koju je na silu izvukao iz kuće i ugurao u automobil.


I dok je 31-godišnjak upravljao vozilom, Justić joj je prijetio, maltretirao ju te ju u jednom trenutku i udario, rasjekavši ju po čelu. Žrtva se spasila jer, po neslužbenim saznanjima, njegov čin nije prošao nezapaženo i uzbunjena je policija.


 Iako se promptno reagiralo, Justić je uspio pobjeći, ali ne zadugo. Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je pronašla ne samo žrtvine mobitele već i niz drugih predmeta za koje je otkriveno kako potječu iz drugih kaznenih djela.


 Ti drugi predmeti otuđeni su iz kuće na širem području Dobrinja u vremenu od prosinca prošle do početka siječnja ove godine. Ukupna šteta nastala krađom tih predmeta i mobitela 35-godišnjakinje procjenjuje se na oko osam tisuća kuna. Ukradeni predmeti vraćeni su vlasnicima. Iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćeno je kako se kriminalističko istraživanje i dalje nastavlja.