Vapaj očajnika

DRAMA U LAGINJINOJ Muškarac se popeo na stup visok 15 metara i prijetio da će se – baciti

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Žao mi je što sam vas sve uznemirio i digao na noge. Ali zar nemam pravo na rehabilitaciju. Zar moram biti jednom kriminalac - uvijek kriminalac? Zar je to jedini način da me saslušate, rekao je



U Laginjinoj ulici u Rijeci večeras se odvijala prava drama – na stup visine petnaestak metara popeo se muškarac srednjih godina i prijetio da će se baciti odozgo.


Našoj ekipi se predstavio kao Romeo Dražović. Ima 38 godina i nedavno je izašao iz zatvora. Motiv prijetnje samoubojstvom trenutno nije do kraja jasan, ali čini se kako u pozadini stoji njegova ljutnja na djelatnike Centra za socijalni rad. Više je puta pritom izgovorio ime Branke Lešić.


Tvrde da su mu zabranili ulaz u prihvatilište udruge za beskućnike Oaza. 




Nesretnik je traži novinare da im ispriča svoju priču, no iako je naša ekipa brzo bila na mjestu događaja, dugo se nije pristajao spustiti.


– Znam da sam bio u zatvoru, ali sada želim pošteno živjeti, ispričao je u jednom trenutku.


– Žao mi je što sam vas sve uznemirio i digao na noge. Ali zar nemam pravo na rehabilitaciju. Zar moram biti jednom kriminalac – uvijek kriminalac? Zar je to jedini način da me saslušate, rekao je.


Nešto malo iza 23:30, ipak je pristao spustiti se sa stupa. Odozgo su ga skinuli vatrogasci, a policija je ispunila obećanje svojeg pregovarača i nije ga vezala lisicama. Otišao je u pratnji liječnika u bolnicu. 


Od volontera “Oaze” doznali smo da je Dražović kod njih proveo puna tri mjeseca, nakon čega više nije bilo baš nikakve zakonske osnove da ga se zadrži tamo. Vjerojatno mu je to bio okidač za večerašnji potez.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj