Pokušaj ubojstva i razbojništvo

DAJ JOŠ, PUCAT ĆU Okrutni razbojnik Rudolf Wiesler iz Rijeke nezadovoljan plijenom pucao u žrtvu

Šarlota Brnčić

Wiesler je optužen da je državljaninu BiH ukrao novac, a kad ovaj više nije imao, pucao je u njega s udaljenosti od dva metra i to u vrijeme kad je na Kantridi sve bilo puno djece i roditelja



RIJEKA Rudolf Wiesler, 31-godišnji Riječanin, uhićen je zbog pokušaja ubojstva i razbojništva nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine Dejanom Simikićem kod bazena na Kantridi 11. prosinca prošle godine. Osumnjičenik za teško kazneno djelo poslijepodne najprije je doveden na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo gdje je iskoristio svoje pravo da se brani šutnjom. Županijsko državno odvjetništvo je potom dežurnom sucu istrage Dušku Tišmi podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage usvojio je taj prijedlog pa je 31-godišnjak predvečer završio iza rešetaka riječkog zatvora.


Wiesler se sumnjiči da je oko 19.50 sati na cesti u Istarskoj ulici kod kućnog broja 19, a s namjerom da se domogne većeg novčanog iznosa, maskiran tzv. fantomkom i držeći u ruci pištolj, prišao Dejanu Simikiću koji se u tom trenutku nalazio u svom automobilu marke VW Golf, bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka. Nadalje, da je u njega uperio pištolj i zatražio da mu preda novac. U strahu za svoj život Simikić mu je predao novčanik u kojem se nalazilo 1.000 eura i 1.000 konvertibilnih maraka. Napadač, međutim, nije bio zadovoljan tim novčanim iznosom pa je u žrtvu ponovno uperio pištolj tražeći da mu da još novaca. Simikić je tada izašao iz automobila te mu odgovorio da nema više novaca, a kada je to čuo napadač, otišao je do prtljažnika iz kojeg je uzeo kofer. Ponovio je »Daj još, pucat ću«.


S obzirom da napadnuti muškarac nije imao više novaca, osumnjičeni 31-godišnjak je, s udaljenosti od oko dva metra, prema njemu ispalio hitac, a u namjeri da ga ubije. Pogodio ga je u trbuh, a zatim se udaljio s mjesta događaja. Simikić je zadobio strijelnu ranu trbuha s ozljedom jetre. Ta je ozljeda okarakterizirana kao teška i po život opasna. Život mu je spašen samo zahvaljujući hitnom kirurškom zahvatu.




Kako neslužbeno saznajemo, žrtva se kod bazena Kantrida te večeri trebala naći s poslovnim partnerom, a to mjesto je za susret odabrano iz razloga što je taj poslovni partner vodio sina na trening. Srećom pa su izbjegnute daleko teže posljedice i da nitko od posjetitelja i korisnika bazena nije stradao jer je upravo za vrijeme pucnjave bilo puno djece i roditelja koji su čekali završetak treninga. Policija je na mjestu događaja bila obavila detaljan očevid, poduzelo se sve kako bi se napadaču ušlo u trag, no tada je ipak uspio umaknuti.