Bračne razmirice završile tragično

Crni dan u Karlovcu i Kruševu: Dvojica muškaraca ubili svoje supruge, pa pokušali samoubojstvo

Portal Novilist.hr

Očevid u karlovačkom naselju Drežnik / Foto Robert Fajt / CROPIX

Očevid u karlovačkom naselju Drežnik / Foto Robert Fajt / CROPIX

Kada su vidjele da je svađa između supružnika prerasla u nasilje, iz kuće su, izbjegavši vjerojatno smrt, pobjegle i ženina majka i 29-godišnja starija kći kralovačkog bračnog para



KARLOVAC Karlovac i Kruševo (okolica Zadra) danas su zavijeni u crno. Dvojica muškaraca su naime ubila svoje supruge te pokušali ubiti sebe.


Danas poslije podne u Karlovcu, u naselju Drežnik, došlo je do pucnjave, nakon koje je u kući iz koje su pucnjevi odjeknuli pronađeno tijelo žene i ozlijeđeni muškarac. 


Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o bračnom paru srednjih godina.




Supružnik (50) ubio suprugu pa pokušao ubiti sebe nakon što je intervenirala specijalna policija. Pregovori o predaji trajali su više od dva sata. Susjedi smatraju da je svemu kumovao i alkohol, a izvjesno i razmirice u braku, piše portal Večernjeg lista.


Pedesetogodišnji muškarac je stoga odvezen u bolnicu.


Susjedi su oko 17 sati začuli su pucnjavu iz dvorišta kuće i povike: “Makni se, odlazi, ubit ću i tebe!”, javlja Večernji list.


Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Večernji list, prvi susjed pokušao je smiriti svađu supružnika, pozvao ih da se smire.


No, u jednome trenutku je suprug izvadio pušku i zapucao prema supruzi te pušku uperio u susjeda. Srećom, kako je rekao spomenuti susjed, metak se očito blokirao u cijevi jer unatoč repetiranju nije bilo pucnja pa je susjed pobjegao u kuću.


Kada su vidjele da je svađa između supružnika prerasla u nasilje, iz kuće su, izbjegavši vjerojatno smrt, pobjegle i ženina majka i 29-godišnja starija kći bračnog para.


 Susjed je tada pozvao policiju.


Kako je rekao spomenuti susjed, supružnik koji je na njega pucao bio je krvav pa je pretpostavio da je supruga ranjena, piše Večernji list.


Suprug je u međuvremenu zatočio suprugu i nije u kuću puštao policiju, a policijski djelatnici s njim su pokušavali pregovarati da se preda.


Svi su se bojali u kakvom je stanju njegova supruga, inače profesorica koja je predavala na karlovačkoj Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi.


No, kada su nakon dva sata pregovaranja policajci čuli pucnjeve iz kuće, provalili su i vidjeli krvavi prizor: Snježana je ubijena ležala u lokvi krvi, a Damir si je naknadno pokušao oduzeti život.


Iako su isprva mislili da je mrtav, liječnici su naknadno ustanovili da daje znakove života, pa je prebačen u Opću bolnicu Karlovac.


Neslužbeno doznajemo da je sukob započeo još dan ranije nakon čega je suprug prenoćio u karlovačkoj policiji. Danas tijekom dana pušten je kući, a svađa se nastavila.


Inače, riječ je o mirnom paru. Oboje su radili i imaju odraslu djecu.


Kruševljane je također šokirala vijest o ubojstvu koje se u večernjim satima dogodilo u njihovom mjestu.


Prema prvim informacijama od mještana se moglo čuti kako se radi o obiteljskoj razmirici koja je završila tragično.


Muž je ubio ženu, a nakon toga pucao u sebe u neuspješnom pokušaju samoubojstva.


Iz Policijske uprave zadarske stiglo je šturo priopćenje o ovom događaju:


– U 17.37 sati zaprimljena je dojava da se u Kruševu vatrenim oružjem ranio 52-godišnjak. Nedaleko od mjesta ranjavanja pronađeno je mrtvo tijelo 49-godišnjakinje, izvijestili su iz PU zadarske, a više o okolnostima koje su prethodile ovom strašnom zločinu znat će se sutra.


NOVO 0.34 U karlovačkoj Bokeljskoj ulici, gdje se u ponedjeljak u popodnevnim satima dogodilo ubojstvo i pokušaj samoubojstva, očevid ni nakon šest sati nije završen, što je razlog da medijima još nisu dostupne službene informacije o događaju, a županijska državna odvjetnica Gordana Križanić rekla je u ponoć da će očevid “još potrajati”.


Dežurni kirurg karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić rekao je da je Damir Matan, koji je u ponedjeljak popodne ubio suprugu te potom pokušao samoubojstvo, primljen k njima s ozljedama glave, da su poduzete sve mjere da mu se pomogne, ali da je pacijent životno ugrožen. Tijekom večeri on je prebačen u Zagreb u Kliničko-bolnički centar Dubrava, jer je to, kako je rekao Strikić, referentni centar za maksilofacijalne ozljede.


Prema svemu što se moglo saznati od susjeda i rodbine, a koji kažu da su iste informacije davali i kriminalistima, Damir Matan u popodnevnim satima nije puštao ukućane iz kuće i prijetio im je puškom. Kada mu se pokušao suprotstaviti Ivica Mateša, suprug tete ubijene Snježane Matan, on je pucao i na njega. Kod prvog se pucnja metak navodno zaglavio, a kod drugog je pucnja metak završilo u drvetu.


Tada je interventna policija došla pred kuću u kojoj su bili zatočeni ukućani Damira Matana, ali je ishod bio poguban za bračni par jer je pedesetogodišnji Matan, prema službeno potvrđenim informacijama, u ponedjeljak oko 17.20 sati pucao u svoju suprugu i usmrtio je, a potom je po svemu sudeći pucao i sebi u glavu te ga je policija zatekla u takvom stanju da je Centar 192 medije službeno izvijestio o “pronalasku mrtvih tijela muškarca i žene”. Naknadno je stigla obavijest da su kod muškarca ipak “uočeni znakovi života” te je prevezen u bolnicu.


Njihova susjeda Vesna rekla je za Hinu da dobro poznaje pokojnu Snježanu Matan, koja je kao frizerka predavala praktičnu nastavu učenicima u karlovačkoj Mješovito-obrtničkoj školi. Susjedi su, kaže, čuli tri pucnja iz oružja, navodno iz neke “kratke puške”. Nasilje je počelo dan ranije, zbog kojeg je Matana noć s nedjelje na ponedjeljak proveo u policiji, a u ponedjeljak popodne je bio još nasilniji.


“Damir je najprije udario svoju punicu, navodno je pucao i na kći Ivanu kada je s bakom bježala hodnikom, a upravo je u tom hodniku kasnije usmrtio Snježanu”, rekla je susjeda Vesna.