Nema ozlijeđenih

Buktinja kod Ročkog Polja: Potpuno izgorio renault riječkih registarskih oznaka

Gordana Čalić Šverko

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre



Na državnoj cesti Buzet- Lupoglav, kod Bršćaka, danas je izbila vatra na vozilu riječkih registarskih oznaka koje je potpuno izgorjelo. Prema izjavama očevidaca, počelo je dimiti iz klime, a vatra se brzo proširila i zahvatila vozilo marke Renault. Materijalna šteta na vozilu je velika. U njemu je bila tročlana obitelj no svi su na sreću, doznajemo neslužbeno, prošli bez ozljeda. Požar su lokalizirali i ugasili vatrogasci dok su policajci Policijske postaje Buzet tijekom vatrogasne intervencije regulirali promet koji se na toj dionici odvijao usporeno.


– Javna vatrogasna postrojba Buzet dojavu o požaru automobila zaprimila je od Centra 112 u 11.33 sati, a na intervenciju su izašla tri vatrogasca s dva vatrogasna vozila i to buzetske Javne vatrogasne postrojbe kao i DVD-a Buzet Operativne grupe Roč koja je u pripravnosti. Požar je lokaliziran u 11.55 sati, izjavio je zapovjednik JVP-a Buzet Damir Fabijančić.


Do zapaljenja vozila došlo je neposredno prije dionice tranzitnog pravca na potezu od Ročkog Polja do Lupoglava na kojoj je u tijeku rekonstrukcija državne ceste te se stvaraju kolone neovisno što se jučer nisu odvijali radovi. Odmah nakon prvog radnog vikenda kada se pokazalo da su subotom velike gužve, ukinuti su i radovi subotom, a nedjelja je ionako neradni dan. No promet se neovisno o tome vikendima odvija usporeno s obzirom se vozi po bijeloj cesti.




Lani su na sjevernoistarskim prometnicama zabilježena dva ljetna požara vozila. Prvo se na parkiralištu ispred Huma zapalio Porsche 911 cabrio austrijskih registarskih oznaka. Potom se u centru Buzeta u vožnji zapalio Fiat Uno također riječkih registarskih oznaka, a vatra je tada izbila u predjelu motora vozila.