Divljak na cesti

Britanac kod Siska dobio kaznu od 11.600 kuna, teško je nabrojati što je sve skrivio u prometu

Hina

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne



Sisačka policija izrekla je novčanu kaznu od ukupno 11.600 kuna 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je vozio osobni automobil BMW 244 kilometara na sat na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac i počinio osam prekršaja.


Mladi Britanac zaustavljen je na A3 na području Sisačko-moslavačke županije, u nedjelju oko 21 sat, vozeći u smjeru Zagreba BMW britanskih registracija, 244 kilometara na sat.


Osim osjetnog prekoračenja brzine utvrđeno je da je počinio još i slijedeće prekršaje – požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, pretjecanje teretnih automobila trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorištenje pokazivača smjera, nepostupanje po zahtjevima izraženim svjetlosnim, zvučnim i znakovima policijskih službenika pomoću svjetleće stop tablice, prestrojavanje iz trake u traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Također kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.




Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navela je Sisačko-moslavačka policijska uprava.