Sabahudin Velić

Bosanski kanibal iznio jezive detalje monstruoznog zločina: Svi su plakali, osim njega

P. N.

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Pprisutne na ispitivanju posebno je šokirala činjenica da je bosanski kanibal plakao dok je pričao kako je kasapio psa, ali da nije pokazivao bilo kakvu emociju dok je opisivao ubojstvo majke



BIHAĆ Mučna istraga prvog zabilježenog slučaja kanibalizma u BiH i dalje šokira istražitelje i tužioce. Sabahudin Velić (33) iz Bosanske Krupe na saslušanju u bihaćkom tužilaštvu iznio je jezive detalje monstruoznog zločina.


Svi prisutni zgražali su se dok je hladno opisivao kako je sjekirom kasapio svoju majku Nasihu (60), donosi Avaz.


Doznaju da nitko od krajiških odvjetnika koji se bave kaznenim pravom nije želio preuzeti ovaj slučaj. Bosanskom kanibalu naposlijetku je dodijeljen odvjetnik, koji je tijekom ispitivanja nekoliko puta napuštao prostoriju. Nije mogao izdržati slušati detalje zločina od kojih se prisutnima ledila krv u žilama, opisuje Avaz.


Prije majke ubio svog psa




Sabahudin Velić tijekom ispitivanja rekao je da je prije majke ubio svog psa, zaklavši ga. Nakon toga toga je ušao u kuću i posljednji se put obratio majci.


“Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom, upitao ju je.


Majka je odgovorila potvrdno, a čim je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sjekirom, udarivši ju u vrat.


Ono što je posebno šokiralo prisutne na ispitivanju činjenica je da je bosanski kanibal plakao dok je pričao kako je kasapio psa, ali da nije pokazivao bilo kakvu emociju dok je opisivao ubojstvo majke.


Sve mu naredila četiri džina


Umjesto toga hladno je pojasnio da je majku ubio kako bi prinio žrtvu. Ponovio je ono što je već ispričao istražiteljima: da je majku ubio sjekirom, njeno tijelo potom prepolovio, kasnije rasjekao, pekao pa jeo.


Tvrdi da je to učinio pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, a da su mu to naredila četiri džina, nevidljiva bića. Spaljene dijelove zakopao je u dvorište kuće, a kasnije su ih istražitelji pronašli prekopavajući uz pomoć bagera.


Bosanski kanibal vraćen je u pritvor, a određeno je timsko psihijatrijsko vještačenje, koje bi trebalo dati konačan odgvoor o njegovoj uračunjivosti. Određen mu je jednomjesečni pritvo, a Avaz saznaje da je u KPZ-u Luke izoliran od ostalih pritvorenika i da ga na šetnju izvode samog.