Ubojica bacio dokaze

Bonich priznao ubojstvo zbog nekretnine: Kod Klingera nađeno 68 tisuća eura

Šarlota Brnčić

Foto nydailynews.com

Foto nydailynews.com

Bonich je priznao ubojstvo i svađu zbog nekretnine, ali još nije rasvijetljeno o kojem se stanu radi



RIJEKA » Među osobnim predmetima ubijenog povjesničara i istraživača, Riječanina Williama Klingera (42), njujorška policija pronašla je čekove na ukupni iznos od 68.000 eura, otprilike 78.000 dolara, kao i prospekt jednog stana u Astoriji u Queensu.


Predmeti pronađeni tijekom istrage potvrđuju sumnje da je motiv zbog kojeg je Alexander Bonich (49), porijeklom također Riječanin, s dva hica iz pištolja ubio prijatelja propali dogovor oko kupoprodaje nekretnine u Americi. Bonich koji se nalazi u pritvoru pod optužbom za ubojstvo drugog stupnja, ilegalno posjedovanje oružja i prikrivanje dokaza, saslušan je na sudu te mu je odbijena jamčevina.


   Bonich je na ispitivanju izjavio da je žrtva boravila kod njega od srijede 28. siječnja i priznao kako je sa Klingerom bio u parku Astoria između 12.30 i 12.45 sati na dan ubojstva. Beživotno Klingerovo tijelo pronađeno je oko 14.15 sati, a Bonich je također priznao da je pucao u Klingera, nakon čega je otišao kući gdje se presvukao. Odjeću, cipele i pištolj bacio je, pokušavajući se tako riješiti materijalnih dokaza. Nesporno je da je on počinitelj djela, no ono što nastoje do kraja rasvjetliti istražitelji, jesu Bonicheve tvrdnje da su se posvađali oko kupoprodaje nekretnine u sjevernoj Italiji, a ne u Americi.




Svi osobni predmeti pronađeni kod žrtve, međutim ukazuju kako je Klinger imao namjeru kupiti nekretninu u New Yorku zbog čega se i obratio za pomoć Bonichu. Iz tog razloga policija pomno pretražuje Bonicheve bankovne račune, a zatražen je i ispis svih njegovih telefonskih kontakata.


   Klinger u Italiji posjeduje samo kuću u kojoj je živio s obitelji i koju nije namjeravao prodati. Drugu nekretninu koju je u Rijeci, u Ulici Zdenka Petranovića na Potoku, naslijedio od bake, iznajmljivao je do prije nekoliko mjeseci, a zatim prodao. To je učinio upravo iz razloga da bi mogao kupiti stan u New Yorku, a Klingerova obitelj opovrgava da su dvojica muškaraca imala bilo kakve dogovore oko kupoprodaje neke druge nekretnine već da su se isključivo dogovorili oko kupovine njujorškog stana od Bonicha.


Žrtvin prijatelj David Cernic koji je javno istupio u ime ožalošćene Klingerove obitelji, izjavio je kako im je vrlo teško shvatiti što se dogodilo jer je William prije polaska u Ameriku već poslao neki novac kao akontaciju.


»Bojim se da se William oslonio na potpuno pogrešnu osobu, da se obratio čovjeku koji ga je očigledno izigrao i izdao. Koji su razlozi da se tako ponio i da li postoji neka druga pozadina njihova odnosa i dogovora, to je za obitelj nepoznanica«, kaže Cernic.