Pronevjera

Blagajnik lažnim fakturama oštetio Konzum u prodajnom centru Velpro na Kukuljanovu za 33 tisuće kuna

Fiore Vežnaver

Od 7. studenog do 28. prosinca prošle godine 27-godišnji je blagajnik u više navrata izrađivao lažne fakture u koje je unosio samo dio artikala (alkoholna i bezalkoholna pića). Tu je robu preuzimao 33-godišnji kupac



RIJEKA  Dvojica Riječana, u dobi od 27 i 33 godine, kazneno su prijavljena zbog sumnji da su zagrebački trgovački lanac pronevjerom oštetili za 33 tisuće kuna.


Policija  ne iznosi detalje, ali se neslužbeno saznaje da je oštećen Konzum, a da se pronevjera odigrala u prodajnom centru Velpro na Kukuljanovu. Policijska istraga, koju su proveli službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, pokazala je da je 27-godišnjak u razdoblju od 7. studenog do 28. prosinca prošle godine, kao blagajnik prodajnog centra na Kukuljanovu, u više navrata izrađivao lažne fakture u koje je unosio samo dio artikala (alkoholna i bezalkoholna pića). Tu je robu,  uz prethodni dogovor s blagajnikom, preuzimao je 33-godišnji kupac.Blagajnik je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za pronevjeru i krivotvorenje službene isprave, dok je njegov kompanjon prijavljen za pomaganje u pronevjeri.