Strava na otoku

Bjegunac iz sisačkog zatvora s prijateljem sijao strah u Malinskoj: Djevojka oteta, silovana i opljačkana

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Djevojku su prijeteći joj pištoljem odvezli do bankomata i natjerali da im preda novac, a jedan od njih ju je i silovao



Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bjegunca iz sisačkog zatvora Damira Šišakovića i njegova prijatelja Ivana Dejanovića koji su uhićeni u ponedjeljak na području Malinske na otoku Krku, javlja portal Večernjeg lista. 


DORH obojicu sumnjiči za razbojništvo i otmicu, dok jednog od njih tereti i za silovanje. U priopćenju DORH piše da je jedan od njih na Krku “počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju na štetu maloljetnice”, odnosno da ju je silovao, prenosi Večernji list.


 




Potom su maloljetnicu, protiv njezine volje, automobilom odvezli do bankomata te joj zaprijetili pištoljem kako bi im podigla novac i predala ga, što je ustrašena djevojka i učinila. Sinoć su obojica ispitani u DORH-u, piše Večernji list. 


Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci protiv obojice okrivljenika donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela.


Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv jednog od okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja, dok je drugi okrivljenik sproveden u zatvor iz kojeg je pobjegao, zaključuju u priopćenju iz DORH-a.