Raspisana tjeralica

Bjegunac Zdravko Mamić otkazao najavljenu presicu: ‘Veljko Miljević bi mi otkazao punomoć…’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook Zdravko Mamić

Foto Screenshot Facebook Zdravko Mamić



Bjegunac pred hrvatskim pravosuđem i, prema izjavi Mirka Barišića, još uvijek zaposlenik GNK Dinamo, Zdravko Mamić otkazao je presicu, koju je najavio za ponedjeljak u Međugorju.


Zbog savjeta i pritiska mojeg odvjetnika Veljka Miljevića, koji bi mi u slučaju održavanja press konferencije otkazao punomoć i prestao biti branitelj, otkazujem sutrašnje obraćanje javnosti.


S obzirom na veliko poštovanje prema radu odvjetnika Miljevića i pravne bitke koje su pred nama, odlučio sam njihovo mišljenje uvažiti i još s jednom ispričati medijima. Do drugog puta, koji će svakako uskoro biti, voli Vas Zdravko Mamić, napisao je Mamić na Facebooku.




Za Mamićem je u petak raspisana međunarodna tjeralica. Riječ je o već drugoj tjeralici raspisanoj nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odredio istražni zatvor u drugom sudskom postupku, koji je pokrenut protiv njega zbog optužbi za sudjelovanje u izvlačenju 144 milijuna kuna iz Dinama.


USKOK sumnja da je Mamić organizirao zločinačku grupu u kojoj su još bili i njegov sin Mario, brat Zoran, Damir Vrbanović, Sandro Stipančić, Igor Krota i Nikky Vuksan. Skupina je Dinamu ispostavljala lažne fakture za menadžerske usluge igrača koji su prodani inozemnim klubovima, te na taj način izvlačila dio iznosa od obeštećenja što ih je klub dobivao, piše u optužnici.