Uskoro pred sucem istrage

Bandić i još sedam osumnjičenika uplatili jamčevine

Danko Radaljac

Oni će za otprilike pola sata izaći pred suca istrage te obećati da neće kršiti uvjete jamstva, odnosno da neće utjecati na svjedoke te da neće obavljati svoje dužnosti. Jedini koji nije uplatio jamčevinu je vlasnik Bramgrada Branko Mihaljević, čija je jamčevina iznosila sedam milijuna kuna



ZAGREB Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i još sedmorica osumnjičenika su već uplatili jamčevinu.


Oni će za otprilike pola sata izaći pred suca istrage te obećati da neće kršiti uvjete jamstva, odnosno da neće utjecati na svjedoke te da neće obavljati svoje dužnosti.


Jedini koji nije uplatio jamčevinu je vlasnik Bramgrada Branko Mihaljević, čija je jamčevina iznosila sedam milijuna kuna.




Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je ranije da zagrebački gradonačelnik i ostali pritvorenici u aferi Agram mogu na slobodu nakon što plate jamčevine, i to isključivo u gotovini.


Iako je prema neslužbenim informacijama za obranu sa slobode Milan Bandić ponudio nekretnine vrijedne preko 22 milijuna kuna, sudac je zaključio da je 15 milijuna dovoljno jamstvo da tijekom istrage neće utjecati na svjedoke i ponoviti nedjelo.