Ubojstvo na Gornjem Zametu

BRANI SE ŠUTNJOM Muškarac koji je zbog prilaznog puta susjedu zaklao nožem smješten u riječki zatvor

Fiore Vežnaver

snimio Silvano JEŽINA

snimio Silvano JEŽINA

U vezi ubojstva na Zametu nije pokrenut nikakav postupak protiv supruge ubojice, Slavice Merdanović, koja je lani bila i pritvorena pod sumnjom da je prijetila  majci ubijene Milke Grivičić da će je ubiti i krenula krampom na nju



RIJEKA   Džemal Merdanović (72), osumnjičen da je u utorak poslijepodne  nožem ubio Milku Grivičić (55) na prilaznom putu ispred svoje i kuće žrtve na Gornjem Zametu,  smješten je danas do daljnjeg u riječki zatvor.


Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner odredio je Merdanoviću istražni zatvor zbog dvaju razloga: opasnosti  da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke   i  zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo.


Pritvor mu je formalno određen na mjesec dana, ali će se još prije isteka tog termina razmatrati daljnji pritvor, tako  da je ponajmanje izgledno da će biti pušten upravo tada.




Osim za ubojstvo, osumnjičen je i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih stvari, nakon što je pretragom njegove kuće pronađen i – ručni bacač raketa, ruske proizvodnje, doduše, bez projektila. 


Merdanovića – za kojeg se službeno navodi da je rodom iz Bosanske Gradiške, po zanimanju elektrozavarivač, sa završenom osnovnom školom i otac jednog djeteta – policija je danas privela sucu istrage nakon što je dan ranije bio doveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, gdje se odlučio na obranu šutnjom. 


Merdanoviću je, koliko se može saznati, pritvor  određen u svjetlu rezultata dosadašnje istrage koja je pokazala da se u pozadini zločina nalaze  neriješeni imovinsko-pravni i narušeni međususjedski odnosi, te da između njegove i obitelji žrtve postoji višegodišnji spor vezan za korištenje prilaznog puta, jedinog kojim se može doći do povezanih kuća obitelji ubojice i žrtve. 


U vezi ubojstva na Zametu nije pokrenut nikakav postupak protiv supruge ubojice, Slavice Merdanović, koja je lani bila i pritvorena pod sumnjom da je prijetila  majci ubijene Milke Grivičić da će je ubiti i krenula krampom na nju.