Majstor...

BMW-om jurio 252 km/h po autoputu, nije imao ni vozačku: “Dragi vozači, nemojte biti kao on”

Portal Novilist.hr

Foto MUP

Foto MUP

 Dragi vozači, nemojte se ponašati kao vozač drž. RH, koji je BMW njemačkih oznaka, brzinom preko 250 km/h na autocesti A1, doveo je u opasnost ostale sudionike u prometu, poručili su iz MUP-a



RIJEKA Hrvatski državljanin u BMW-u njemačkih tablica u subotu oko 14 sati jurio je nevjerojatnom brzinom po autoputu A1. Policija ga je snimila kako vozi 252 kilometra na sat, što je oko 112 kilometara na sat iznad dopuštene brzine.


Naknadno je utvrđeno da nije imao ni važeću vozačku dozvolu. Njegov slučaj divljanja na cesti zaslužio je da se MUP vozačima obrati na svom Twitteru.


– Dragi vozači, nemojte se ponašati kao vozač drž. RH, koji je BMW njemačkih oznaka, brzinom preko 250 km/h na autocesti A1, doveo je u opasnost ostale sudionike u prometu. Pored prekoračenja brzine istekla mu je i vozačka dozvola. Čuvajte sebe i druge…, poručili su iz MUP-a.




Nažalost, ovakvi slučajevi divljanja po cesti u Hrvatskoj nisu rijetkost. Po sadašnjem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za prekoračenje brzine veće od 50 kilometara na sat od dopuštene propisana je novčana kazna od tri do sedam tisuća kuna te tri negativna boda.



Uz alkohol, upravo je prevelika brzina jedan od najvećih problema u prometu u Hrvatskoj. Pokazuje to i posljednja MUP-ova akcija pojačane kontrole prometa diljem zemlje: 1736 prekršaja odnosila su se na prekoračenje dopuštene brzine. 


Valja napomenuti da u MUP-u spremaju zakonske izmjene. Prema neslužbenim najavama divljanje po autocesti kakvo je napravio uhvaćeni Hrvat u BMW-u ubuduće bi se trebalo kažnjavati novčanom kaznom od 15 do 50 tisuća kuna, uz višemjesečnu zatvorsku kaznu.