Pad talijanskog Pipera

‘Avion se srušio odmah blizu piste’: U nesreći kod lošinjskog aerodroma četvero ozlijeđenih

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Iz još neutvrđenih razloga, zrakoplov talijanskih oznaka srušio se nekoliko desetaka metara od piste Zračnog pristaništa Lošinj, odnosno na nekoliko koraka od bijele ceste koja od aerodroma vodi prema kupalištu u uvali Zabodarski



Dvoje teže i dvoje lakše ozlijeđenih bilanca je pada malog sportskog aviona u blizini lošinjskog aerodroma kraj mjesta Ćunski, u srijedu malo prije podneva.


Iz još neutvrđenih razloga, zrakoplov talijanskih oznaka srušio se nekoliko desetaka metara od piste Zračnog pristaništa Lošinj, odnosno na nekoliko koraka od bijele ceste koja od aerodroma vodi prema kupalištu u uvali Zabodarski.


Dolazili su na Lošinj, već preletjeli ogradu aerodroma i zatim se srušili. Vremenski uvjeti bili su idealni. Pretpostavlja se da su problemi s motorom uzrokovali nesreću.




Djelatnici hitne medicinske pomoći, policije i lošinjske vatrogasne postrojbe intervenirali su i zbrinuli ozlijeđene. Dvoje teže ozlijeđenih helikopterom je otpremljeno u riječki KBC na daljnju obradu.


Unesrećeni su prevezeni dvama helikopterima. Najprije je odvezeno dvoje teže ozlijeđenih, zatim još dvoje.


– Ozlijeđeni su dovezeni malo prije 15 sati u našu hitnu. Trenutno su u liječničkoj obradi, ali se odmah vidjelo da je dvoje teže, a dvoje lakše ozlijeđeno. Riječ je o talijanskim državljanima, muškarcima srednje životne dobi. Trenutno su svi izvan životne opasnosti, međutim, još uvijek su u fazi obrade. Kada su dovezeni svi su bili pri svijesti i mogli su razgovarati. Dobili smo obavijest da će ozlijeđeni s Lošinja biti dovezeni u našu bolnicu tako da ih je naš liječnički tim čekao spreman i odmah smo mogli pristupiti obradi. Jedan ozlijeđeni odmah je podrvrgnut hitnom operativnom zahvatu zbog ozljede noge. Koje su vrste druge ozljede još uvijek ne znamo, jer je liječnička obrada u tijeku, ali možemo reći da su svi zasada stabilni i nisu životno ugroženi – kazala je dr. med. Petra Šverko, specijalistica hitne medicine.


Dodala je kako se u tijeku liječničke obrade trenutno obavljaju krvne pretrage, kao i UTZ i CT pretrage te ostala potrebna snimanja kako bi se ustanovila težina ozljeda.