Teška nesreća

Auto mu oduzeo prednost: Mladi motociklist poginuo u sudaru kod Kraljevice

Fiore Vežnaver

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Na križanju udaljenom dvjestotinjak metara od benzinske crpke Petrola u smjeru Crikvenice mladi vozač s riječkog područja snažnom yamahom neletio je na automobil kojim se Kraljevičanin sa sporedne ceste uključivao na magistralu



RIJEKA  Mladi motociklist izgubio je život jučer navečer u sudaru s automobilom u Kraljevici, na križanju Jadranske magistrale i ceste za Oštro. Sinoć službeno nije objavljen identitet vozača yamahe, no potvrde li se indicije s mjesta nesreće, radi se o mladom vozaču s riječkog područja.






Nesretnik je preminuo na mjestu događaja, nije se ništa moglo učiniti za spas njegovog života.


Tragedija na Jadranskoj magistrali dogodila se oko 18 sati, na križanju udaljenom dvjestotinjak metara od benzinske crpke Petrola u smjeru Crikvenice.


Prema dosadašnjoj rekonstrukciji nesreće, do nje je došlo zbog toga što je automobil oduzeo prednost prolaza motociklistu. On  je vozio snažnu yamahu u smjeru Crikvenice  kada je na križanju državne ceste i odvojka za Oštro naletio na  seat ibizu, automobil koji se u tim trenucima sa sporedne ceste  uključivao u promet magistralom. Vozač seata, Kraljevičanin, skretao je ulijevo, u smjeru Rijeke, kada je u njegov auto udario motocikl.


Sraz s dvaju vozila bio je žestok: nakon udara yamahe u prednji lijevi dio seata nesretni motociklist je katapultiran i završio je petnaestak metara dalje, na asfaltu na rubu križanja. Zaštitna kaciga odletjela mu je s glave u grmlje, a njemu se više nije moglo pomoći. Alarmirana je i Hitna pomoć, no mogla se samo konstatirati smrt.


Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…