Pozlilo mu pod morem

Austrijski ronilac u paškom akvatoriju izašao iz mora pa preminuo

Hina

Ilustracija / NL arhiva

Ilustracija / NL arhiva

Prema izjavi voditelja ronjenja, nakon što je austrijski ronilac E.H. voditelju signalizirao da se ne osjeća dobro, on je s njim odmah započeo postupak kontroliranog izrona, uslijed kojega mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo i odmah po izronu na površinu izgubio je svijest



ZAGREB Tijekom organiziranoga ronjenja u paškom akvatoriju u petak je zbog iznenadnih zdravstvenih tegoba umro 51-godišnji austrijski ronilac, nedugo nakon izlaska iz mora, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.


U Ministarstvu u subotu kažu kako se nesreća dogodila u sklopu organiziranog rekreativnog ronjenja neposredno uz otočić Pohlib kod Paga, u organizaciji ronilačkog centra iz Paga.


Prema izjavi voditelja ronjenja, nakon što je austrijski ronilac E.H. voditelju signalizirao da se ne osjeća dobro, on je s njim odmah započeo postupak kontroliranog izrona, uslijed kojega mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo i odmah po izronu na površinu izgubio je svijest.


Voditelj ga je odmah ukrcao na ronilačku brodicu i hitno prevezao do ronilačkog centra, gdje su nad njime primjenjivali postupak reanimacije, no Austrijanac je preminuo prije dolaska djelatnika Hitne medicinske.Očevid o uzrocima stradavanja austrijskog ronioca i dalje je u tijeku.