Karlovačko tužiteljstvo

Ante Pavlović saslušan pod sumnjom za povredu prava djeteta; branit će se sa slobode

Hina

U karlovačkom tužiteljstvu kažu kako je dječak zapomagao, molio oca za pomoć, a osumnjičenik je cijeli tretman »liječenja« snimao video kamerom te potom video zapis postavio na internetski servis Youtube



KARLOVAC  Nakon što je nedavno prijavljen da je zlostavljao dječaka i to objavio na Youtubeu, kontroverzni kiropraktičar Ante Pavlović (57) saslušan je u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu kao osumnjičenik, a iako je to tužiteljstvo za njega tražilo istražni zatvor, sudac istrage pustio ga je da se brani sa slobode.


Ne navodeći njegov idenitet, karlovačko tužiteljstvo priopćilo je u subotu kako je ispitalo osumnjičenika kojega tereti za povredu prava i povredu privatnosti djeteta, tražeći i istražni zatvor, ali da je sudac istrage odlučio pustiti ga da se brani na slobodi.


Neslužbeno se doznaje da je riječ o Anti Pavloviću, kojega karlovački ŽDO sumnjiči da je krajem kolovoza ove godine u Novom Zagrebu grubo zlostavljao 12-godišnje dijete.




Osumnjičenik je dječaka, navode u tužiteljstvu, tijekom »tretmana liječenja« na koji je doveden u pratnji oca i članova uže obitelji, u više navrata vrijeđao, ponižavao, prijetio mu, zastrašivao ga i fizički zlostavljao, udarajući ga više puta bičem po stražnjici i desnoj strani lica.


Tražio je od dječaka da se pred svima skine i pokaže spolovilo te je pokušavao skinuti dječakove hlače, snažno ga bacio na pod i ponovo bičem više puta jako udario u predjelu leđa i glave.


U karlovačkom tužiteljstvu kažu kako je dječak zapomagao, molio oca za pomoć, a osumnjičenik je cijeli tretman »liječenja« snimao video kamerom te potom video zapis postavio na internetski servis Youtube.


Na taj je način, dodaju, činjenice iz osobnog i obiteljskog života djeteta, kao i njegov lik i identitet, putem društvene mreže i sustava komunikacije na internetu učinio pristupačnim većem broju osoba.


Zbog iznesenih sumnji, ŽDO je sucu istrage karlovačkog Županijskog suda predložio da Pavloviću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, uništavanja ili krivotvorenja tragova ili mogućeg utjecaja na svjedoke, sudionike ili prikrivače, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, sudac istrage odbio je taj prijedlog, zbog čega je tužiteljstvu najavilo žalbu.


Pavlovića je prijavila pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, koja je nedavno, zajedno s ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačić, javno osudila zlostavljanje dječaka i objavu toga na internetu.


Neslužbeno se doznaje kako je na zahtjev Centra za nestalu i zlostavljanu djecu taj internetski sadržaj s neprimjerenim prikazivanjem djeteta više puta uklonjen s Youtubea, ali da ga je netko nepoznat stalno vraćao. Centar je stoga angažirao i stručnjake iz SAD-a kako bi se sporna snimka zlostavljanja zauvijek maknula s interneta.