Županijski sud u Zagrebu

Ankica Mamić uvjetno osuđena na 11 mjeseci zatvora jer je povlaštenim kreditom HBOR-a uredila stan

Hina

PR suradnica Radimira Čačića uvjetno je osuđena na 11 mjeseci zatvora u koji neće ići ako u naredne tri godine ne počini novo kazneno djelo. Vlasnica tvrtke »Integralni marketing&komunikacije«, osim toga treba platiti 260 tisuća kuna kazne, 10.000 kuna sudskih troškova i svojoj tvrtki nadoknaditi štetu od preko 730 tisuća kuna



ZAGREB  Ankica Mamić, vlasnica marketinške agencije i PR suradnica Radimira Čačića, danas je, zbog kredita kojega je zatražila od HBOR-a za adaptaciju poslovnog prostora, a potrošila na uređenje svog stana, uvjetno osuđena na 11 mjeseci zatvora u koji neće ići ako u naredne tri godine ne počini novo kazneno djelo.


Vlasnica tvrtke »Integralni marketing&komunikacije«, osim toga treba platiti 260 tisuća kuna kazne, 10.000 kuna sudskih troškova i svojoj tvrtki nadoknaditi štetu od preko 730 tisuća kuna.


Presuda je donesena na današnjoj sjednici optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, dakle bez standardnog suđenja, jer se Ankica Mamić nakon podizanja optužnice nagodila s tužiteljstvom i priznala da je trošenjem tvrtkinog kredita u privatne svrhe zlouporabila položaj i ovlasti.




U optužnici koja je podignuta krajem rujna tužiteljstvo je navelo da je ona od HBOR-a tražila povlašteni kredit uz kamatu od samo dva posto godišnje.


»Nakon što joj je kreditni odbor banke odobrio kredit u traženom iznosu, okrivljenica je prema unaprijed stvorenoj namjeri, od 23. studenog 2011. do 21. prosinca 2011. koristeći svoje ovlasti direktorice… novce od odobrenog kredita koristila za uređenje svog privatnog stana, sve dok internom kontrolom nadležnog ministarstva nije otkriveno nenamjensko korištenje sredstava kredita«, izvijestilo je tada tužiteljstvo.


No, Ankica Mamić je medijima prokomentirala tek da je kredit uredno vraćen, te da »nitko nije oštećen«.