Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
24. siječnja 2020.
Strašna nesreća na autocesti Rijeka - Zagreb

foto AUTOMOBILOM SE ZABIO U KAMION U tunelu Javorova kosa jedna osoba teško ozlijeđena, citroen gotovo sprešan

Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2019. u 16:29 2019-11-26T16:29:00+01:00

Koliko je udarac bio snažan vidi se po tome da je desni dio riječkog automobila »prešao« na vozačevu stranu i sva je sreća da u osobnom automobilu nije bilo suputnika jer je prostor suvozača doslovno samljeven

RAVNA GORA Dramatična prometna nesreća dogodila se danas u tunelu Javorova kosa, nedaleko od čvora Ravna Gora na autocesti Rijeka – Zagreb.

Automobil riječkih registracija stotinjak metara nakon ulaza u tunel udario je svojim prednjim desnim dijelom u lijevi kraj kamiona zagrebačkih registracija.

Koliko je udarac bio snažan vidi se po tome da je desni dio riječkog automobila »prešao« na vozačevu stranu i sva je sreća da u osobnom automobilu nije bilo suputnika jer je prostor suvozača doslovno samljeven.

Prometna nesreća, Javorova kosa / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Naravno, nakon udarca koji je uslijedio nakon najvjerojatnije prevelike brzine uslijedilo je nekontrolirano »divljanje« citroena koji je u srazu sa zidovima tunela razbijen gotovo do neprepoznatljivosti.

Teško ozlijeđeni vozač je vozilom Hitne pomoći prevezen u riječku bolnicu, a promet je prekinut kako bi djelatnici Policijske postaje Delnice izvršili uviđaj, odnosno djelatnici i vatrogasci Autoceste Rijeka – Zagreb očistili kolnik i omogućili normalno prometovanje.

Po završetku svih radnji uviđaja bit će jasni uzroci nesreće, a policiji će pri uviđaju svakako pomoći i kamere kojima se u tom tunelu prati promet i iz kojih će sigurno biti jasnije što se dogodilo i zašto je automobil riječkih registracija velikom brzinom udario u zadnji kraj kamiona zagrebačkih registracija. 

Pacijent je trenutno u obradi, pri svijesti je i zasad je njegovo stanje stabilno, dok se čekaju nalazi, doznaje se iz riječke bolnice. 

Prometna nesreća, Javorova kosa / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Prometna nesreća, Javorova kosa / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.