Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 6
Sutra: 6° 6° 6
21. siječnja 2019.
Policija u akciji

60-godišnjak preko lažnog profila prijetio Miljenku Jergoviću

Miljenko Jergović / Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Miljenko Jergović / Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2018. u 13:41 2018-03-07T13:41:27+01:00

Policija je izvijestila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem službenika Policijske postaje Gruda 60-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo prijetnje i to po težoj kvalifikaciji koja za prijetnje »prema novinaru u vezi s njegovim poslom« propisuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina

Dubrovačka policija potvrdila je da je zbog prijetnje novinaru putem lažnog profila na društvenoj mreži osumnjičila 60-godišnjaka s juga Hrvatske, za kojega se neslužbeno doznaje da je prijetio novinaru i književniku Miljenku Jergoviću.

Policija je izvijestila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem službenika Policijske postaje Gruda 60-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo prijetnje i to po težoj kvalifikaciji koja za prijetnje »prema novinaru u vezi s njegovim poslom« propisuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

»Sumnjiči se da je početkom siječnja ove godine, putem lažnog profila na društvenoj mreži, uputio prijetnju na službeni i javni profil 52-godišnjeg novinara. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku«, izvijestila je policija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka