Rovinj na Trsatu

Zabranjeno opuštanje u riječkim redovima prije subotnje svadbe

Ivan Volarić

Danijel Jurišić/D. ŠKOMRLJ

Danijel Jurišić/D. ŠKOMRLJ

 Bez obzira na njihovo bodovno stanje ne smije ih se podcijeniti jer pokazali su da su borbeni i do zadnjeg trenutka će nam se truditi otežati posao - kaže Danijel Jurišić, kapetan riječkih odbojkaša uoči večerašnje utakmice (19 sati).



RIJEKA Odbojkaši »Rijeke« ove srijede od 19 sati odradit će unaprijed svoj domaći ogled petoga kola Superlige koji na Trsat donosi posljednjeplasirani Rovinj. Taj susret trebao se odigrati u subotnjem terminu, no u riječkom prvoligašu su ishodili promjenu kako bi kompletna momčad mogla biti uz Mladena Jurčevića, »libera« riječke momčadi, kojemu slijedi važna životna utakmica – odlazak pred oltar.


– Želja nam je večeras dobiti »Rovinj« da se onda svi zajedno možemo u miru u subotu opustiti – započeo je Danijel Jurišić, kapetan riječke momčadi koja je u prvenstvo krenula s pet pobjeda u isto toliko službenih ogleda. – Zadovoljni smo s rezultatima na otvaranju sezone, uostalom ne možeš biti nezadovoljan s četiri prvenstvene i jednom kup pobjedom. To smo i očekivali. Međutim, ruku na srce prokockali smo koji bod, ali dobro, tek mora sve sjesti na svoje mjesto. Sada nam slijede teže i bitnije utakmice. Poput utakmice protiv Centrometala u četvrtfinalu Kupa. Kup se igra na jednu dobivenu utakmicu…


Riječani su trenutno vodeća momčad lige, žele je ostati u vrhu. Jasno je da se, ako se želi održati tako »visoki standard«, mora nastaviti pobjeđivati, posebno u utakmicama kao što je današnja.




– Ako se gleda situacija na ljestvici ne bi protiv »Rovinja« trebalo biti problema. Međutim, igrali smo protiv njih na pripremnom turniru uoči sezone i uvjerili se da se radi o mladoj, talentiranoj i ozbiljnoj ekipi s kojom se dobro radi. Bez obzira na njihovo bodovno stanje ne smije ih se podcijeniti jer pokazali su da su borbeni i do zadnjeg trenutka će nam se truditi otežati posao.


Riječani su u posljednje vrijeme skloni igranju i dobivanju utakmica u pet setova. Iako su prošle subote dobili utakmicu u Nedelišću u četiri seta i tu su stvari mirisale na peti set.


– U Nedelišću je bilo baš na nož! Ne smijemo se opustiti u niti jednom trenutku. Vidjeli smo i sami kako i nakon vodstva od 2:0 doma mogu stvari krenuti nizbrdo… – zaključio je Jurišić.


Poruka gledateljima: ponesite sobom sendviče i sokove! Za svaki slučaj ako se Riječani opuste i prije svadbe u subotu!