Derbi kola

Uvertira za finale Kupa: “Rijeka” danas dočekuje “Mladost”

Kristian Sirotich

»Mladost«, nažalost, dočekujemo bez ijedne pripremne utakmice, ali maksimalno ćemo se potruditi da se pokažemo u dobrom svjetlu – kaže Velimir Liverić



RIJEKA Sedam pobjeda, četiri poraza i točno 20 bodova na kontu bio je učinak odbojkaša »Rijeke« uoči mini zimske stanke. Možda su mogli imati i pokoji bod više, ali daleko je to od razloga za nezadovoljstvo. Naročito kada se u obzir uzme da su Riječani izborili i plasman u finale Kupa, što za momčad Velimira Liverića svakako predstavlja korak unaprijed u odnosu na prošlu sezonu. Riječani danas kreću u nastavak prvenstva, do kraja prvoga kruga ostalo je odigrati još tri prvenstvena kola i nastojati obraniti treću poziciju.


Ne čeka ih nimalo jednostavan zadatak, prvo im danas (Dvorana mladosti, 17 sati) u goste dolazi zagrebačka »Mladost«, trenutačni uvjerljivi prvenstveni lider, potom ih očekuje gostovanje kod najbližega pratitelja, četvrtoplasiranog »Centrometala«, a za kraj će na domaćem terenu ugostiti odbojkaše »Mladosti Ribola Kaštela« s kojima će u međuvremenu, već ove srijede, na njihovu terenu snage odmjeriti i u finalu Kupa. Zanimljiv niz, mora se priznati.


Na visokoj razini 


– Nadam se da su se dečki zaželjeli odbojke i da će danas orni ući u nastavak sezone – započet će Velimir Liverić, trener odbojkaša »Rijeke«. – »Mladost«, nažalost, dočekujemo bez ijedne pripremne utakmice, ali maksimalno ćemo se potruditi da se pokažemo u dobrom svjetlu. Koliko ćemo uspjeti, tek treba vidjeti. U svakom slučaju, vjerujem da će nakon ove pauze naša igra biti na visokoj razini – nastavit će Liverić, kojemu će ova utakmica biti i priprema za srijedu i finale Kupa. Ove godine Kup se igra po novom sustavu, oba finala trebala su se igrati u isto vrijeme, ali će se u srijedu u Gradskoj dvorani Kaštela ipak odigrati samo jedna.


Borbenost 




– Ova će utakmica biti dobra uvertira u Kup, iako je pitanje koliko tu nešto možemo uvježbavati budući da su u pitanju dva potpuno različita suparnika. Činjenica je da protiv »Mladosti Ribola Kaštela« igramo nešto bolje i kvalitetnije nego protiv zagrebačke »Mladosti«. Ako ništa, barem ćemo danas vidjeti gdje smo nakon pauze. Nadam se maksimalnoj borbenosti i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. I danas i u srijedu u finalu Kupa – dodat će Liverić, momčad kojega ima šest bodova više od četvrtoplasiranog »Centrometala« i osam više od petoplasirane »Murse« pa tri kola prije kraja još uvijek nije osigurala mjesto među četiri prvoplasirane družine.


– U ove tri preostale prvenstvene utakmice moramo uzeti jedan bod da bismo bili sigurni, a ako to ne napravimo, ovisit ćemo i o drugim rezultatima. »Centrometal« i »Mursa« imaju nešto lakši raspored, bez obzira što mi igramo sa »Centrometalom«. Vjerujem da ćemo uspjeti i da ćemo i na taj način zadržati kontinuitet dobrih rezultata – zaključit će Liverić, koji u današnjoj utamici vjerojatno neće moći računati na tehničara Marina Sušnja, koji je ovaj tjedan muku mučio s gripom.