Bez boda

Trener odbojkašica Kostrene Kristijan Tomić: ‘Neće biti drame ako ispadnemo’

Ivan Volarić



Odbojkašice Kostrene prvi dio prvoligaške sezone zaključile su na posljednjem mjestu bez osvojena boda. Ekipa koja je prošle sezone relativno bezbolno osigurala ostanak u prvoligaškom društvu, ove se sezone prometnula u glavnog kandidata za ispadanje u Prvu B ligu, odnosno treći odbojkaški rang.


– Uzeli smo malo duži odmor, da očistimo glave od svega onoga što je bilo prošle polusezone. Poklopilo nam se prošle jeseni dosta toga negativnog, međutim, unatoč svemu tome sigurno je da smo mogli i morali bolje, da smo barem mogli osvojiti koji bod. Često bismo dogurali set do 21-22 poena, a onda bismo ušli u nekoliko pogrešaka i više ne bi bilo povratka. Ruku na srce, većina ekipa je bolja od nas. Mi smo tu negdje na razini Drenove koja je pretposljednja. Na našu žalost, za razliku od njih, nismo osvojili niti bod. Trebali smo, ako ništa, onda zbog sebe… – govori Kristijan Tomić, trener kostrenskih odbojkašica, koje su prošle sezone predstavljale ugodno iznenađenje prvenstva.


– Što se promijenilo? Rekao bih da se najviše promijenila naša konkurencija. Iz lige je ispala Azena koju smo pobjeđivali, preostale ekipe su se pojačale. Fizički su ispred nas. Unatoč svemu tome, trebali smo uzeti koji bod. Žao mi je što nismo uspjeli jer kada gubiš u serijama onda je normalno da dolazi do motivacijskih problema. Nije lako trenirati i igrati uz saznanje da nisi nikome uspio otkinuti niti bod – nastavlja Tomić, koji je svjestan da su Kostrenke jednom nogom u nižem rangu natjecanja i da će biti teško ispraviti stvari kroz Ligu za ostanak koja slijedi nakon što se odigra još pet utakmica prvoga dijela natjecanja.




– Objektivno, teško je očekivati da ćemo izboriti ostanak u ligi. U Ligu za ostanak se prenose međusobni bodovi, a naši konkurenti su se već nagrabili bodova. Razgovarali smo i rekao sam djevojkama: Ajmo dalje maksimalno utakmicu po utakmicu. Svaku iduću utakmicu i svaki trening treba shvatiti kao priliku da pokažemo i dokažemo da možemo igrati dobru odbojku. Nema drame, niti će je biti ako ispadnemo iz lige. Trebamo igrati dalje bez grča. Ako je naša realnost posljednje mjesto, onda se od toga ne može pobjeći.


Kratkotrajni prijelazni rok nije donio promjene u igračkom kadru kostrenskoga prvoligaša.


– Nismo ništa mijenjali. Idemo dalje u istom sastavu. Čeka nas 11. siječnja gostovanje kod Mladosti II. Ta utakmica poslužit će kao priprema za lokalni derbi protiv Drenove kolo nakon toga – poručio je Tomić.