Već petu sezonu bez dvorane

Trener odbojkaša “Rijeke” Velimir Liverić: “Protiv “Murse” ćemo biti gosti u svom gradu”

Kristian Sirotich

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Ovo je već četvrta ili peta sezona da u najosjetljivijem dijelu sezone igramo izvan naše dvorane i krajnje vrijeme je da se nešto po tom pitanju poduzme – kaže Liverić



RIJEKA Prvu od tri najvažnije utakmice regularnom dijelu sezone odbojkaši Rijeke uspješno su arhivirali u svoju korist. Gostovanje u Nedelišću kod momčadi »Centrometala« Riječanima je donijelo prijeko potrebne bodove u borbi za jedno od četiri vodeća mjesta u Superligi.


– Možda smo malo prestrašeno otvorili utakmicu, imali smo ponešto problema na prijemu i s blokom, ali to je, srećom, kratko trajalo. Kada smo popravili prijem, sve je sjelo na svoje mjesto i rutinski smo utakmicu priveli kraju. Dobro su odigrali Lasić i Čule, vratio nam se i Luka Osojnak, odigrao je odličnu utakmicu – kazat će Velimir Liverić, trener odbojkaša »Rijeke«, koji jako dobro zna koliko je pobjeda u Nedelišću za njegovu momčad bila važna. Poraz bi Riječane vrlo vjerojatno definitivno udaljio od borbe za treće mjesto.


Preseljenje


– Istina, ovo nam je bila dosta važna pobjeda, a i podstrek da u subotu kada nam dolazi »Mursa« damo sve od sebe i pobjedom pokušamo nadokanditi bodove koje smo neplanirano prosuli u Šibeniku. U Osijeku smo dva seta odigrali prilično dobro, znamo kako naši suparnici igraju, kako zatovoriti njihov napad i vjerujem da ćemo to iskoristiti – nastavit će Liverić, kojega najviše muči to što će praktički biti gosti u svome gradu. Od kada se je na Trsat uselio mali nogomet odbojka se morala povući na rezervne položaje, a to ne odgovara nikome. Niti odbojkašicama »Drenove«, koje ionako muku muče s terminima u svojoj dvorani na Kozali, niti odbojkašicama i odbojkašima »Rijeke«, koji su na Trsatu.




– Točno je da ćemo biti gosti u svom gradu jer Kozala nam jednostavno ne odgovara. U dvorani je slabo svjetlo, parket je drugačiji nego na Trsatu, jednostavno nismo naviknuti na Kozalu. Ovo je već četvrta ili peta sezona da utakmice u najosjetljivijem dijelu sezone igramo izvan naše dvorane i mislim da je krajnje vrijeme da se nešto po tom pitanju poduzme. Termini za dvoranski nogomet trebali bi se pronaći na način da ne ometaju odbojku. Za sve ima mjesta, treba napraviti malo drugačiji raspored, a možda bi jednostavnije bilo da se ne igra na travi. Valjda ima netko tko bi o tome mogao odlučiti. Nemamo mi ništa protiv nogometa, dapače svi volimo taj sport, ali krajnje je vrijeme da se pronađe rješenje kojim se neće ometati rad drugima.


Ponavljam još jednom, ovo je za nas najosjetljiviji dio sezone, igramo ključne utakmice, jedna utakmica odlučuje hoćeš li biti među prve četiri momčadi ili ćeš se boriti za ostanak u ligi. No, odbojci je valjda takva sudbina, ne možemo se hrvati s nekim jačim, ali nije u redu jer ima dovoljno raznih rješenja i uz malo dobre volje svi bi bili zadovoljni. Vjerujem da unatoč svim teškoćama možemo nadoknaditi taj zaostatak – dodaje trener Riječana ogorčenje kojega najviše izazva činjenica da će njegova momčad ove subote, u posljednjoj utakmici u 2016. godini, na »domaćem« parketu mora ugostiti osječku »Mursu«.


Mursa


– Mursa je ozbiljna ekipa, visoka, igraju brzo, iskusni su. Igraju sa dva tehničara, dobri su na servisu, visoki u bloku. Kada dobro prime servis dosta ih je teško zaustaviti. Po dosadašnjim rezultatima sigurno su treća momčad, imaju samo jedan poraz iako još nisu igrali s kaštelanskom »Mladosti«. Protiv nas su odlično odigrali prvi set, drugi set smo se nekako nosili, treći smo trebali dobiti. Nama je najvažnije da smo utakmicama protiv obje »Mladosti« dobili stabilnost na prijemu servisa, počev od mladog libera Smiljanića, preko Jurišića do Đorđevića, a s dobrim prijemom i naša je igra potpuno drugačija.


Pobjeda nad »Mursom« jako bi nas približila tom našem željenom cilju, četvrtom mjestu koje bi nam, uz mjesto u doigravanju, donijelo još šest jakih utakmica, a ovoj momčadi samo jake utakmice nedostaju da može do izražaja doći naš potencijal. Uostalom, mi na neki način još uvijek plaćamo danak činjenici da smo prošlu sezonu proveli među slabijim momčadima, nekoliko bljeskova u svakom setu bilo nam je dovoljno za pobjedu, ligom smo se prošetali. Zbog objektivnih razloga nismo mogli igrati jače utakmice i to se itekako osjeti. Upravo zbog toga treba nam to četvrto mjesto, samo s jakim utakmicama možemo uhvatiti kontinuitet – zaključit će Velimir Liverić.