Natalia Tomić

Talentirana riječka odbojkašica prelazi u Mladost: Ne bojim se izazova

Kristian Sirotich

Natalia Tomić / Foto: V. KARUZA

Natalia Tomić / Foto: V. KARUZA

Jako sam uzbuđena, sada mi se ostvarilo nešto što sam htjela od kada sam krenula u srednju školu. Svjesna sam da tada nije bilo vrijeme, bila sam premlada, ali sada se sve posložilo - kaže Natalia Tomić



RIJEKA Kadetkinje HAOK Rijeka minulog su se vikenda u Osijeku okitile titulom viceprvakinja Hrvatske. Riječanke su u finalu poražene od Mladosti rezultatom 3:1, a finalna utakmica po jednom će nemalom detalju ostati duboko urezana u sjećanje svim sudionicama na parketu i mnogima koji su se te nedjelje našli na tribinama osječkog Gradskog vrta.


Bila je to posljednja utakmica što je za klub u kojem je stasala odigrala Natalia Tomić, jedna od najdarovitijih mladih hrvatskih odbojkašica novije generacije, koja će iduće godine nositi dres zagrebačke Mladosti.


– Istina, svi smo plakali. Sve igračice, treneri, roditelji koji su došli u Osijek i bili na tribinama. Bilo je baš jako emotivno, ovoj generaciji to je bilo posljednje državno prvenstvo – priznat će Natalia Tomić, koja je na prvenstvu u Osijeku proglašena najboljom napadačicom državnog prvenstva, što je samo jedna u nizu mnogobrojnih nagrada i priznanja što su minulih godina završili u rukama ove 17-godišnje djevojke iz itekako znane odbojkaške obitelji.




Mama Gordana nekad Jurcan bila je hrvatska odbojkaška reprezentativka, sudionica Olimpijskih igara u Sydneyju, jedna od najboljih odbojkašica koje su nosile dres Rijeke, otac Kristian bio je jedan od boljih odbojkaša Rijeke svoje generacije.


Nataliji je odbojka zapisana u genima pa joj valjda zbog toga odlazak u Mladost, ma koliko bilo emotivno na rastanku, ipak ne pada toliko teško.


– Jako sam uzbuđena, sada mi se ostvarilo nešto što sam htjela od kada sam krenula u srednju školu. Svjesna sam da tada nije bilo vrijeme, bila sam premlada, ali sada se sve posložilo. Mislim da je vrijeme da odem, dosta djevojaka odlazi ih kluba, a i mislim da bih u Mladosti mogla još više napredovati.


Osim toga, mislim da će mi Mladost biti još veća odskočna daska za budućnost – dodat će Natalia, koja jako dobro zna kakva ju konkurencija dočekuje u novom klubu i što može očekivati.


U Rijeci je bila neizostavni član startne postave, u Mladosti će se za svoje mjesto morati tek izboriti.


– Igrat ću za seniorsku ekipu, trudit ću se izboriti prvu postavu. Naravno da se želim pokazati u što je moguće boljem svjetlu, imam talenta, volje, nije mi problem raditi. Osim toga, kao što sam imala i u Rijeci, i u Zagrebu ću imati trenera koji vjeruje u mene, podržava me, a o uvjetima za rad ne moram niti govoriti.


Ne, nije me strah, dugo sam željela da se to dogodi, znam trenera, cure i uvjerena sam da mi neće biti prevelik problem – zaključit će Natalia Tomić, koja nije jedina koja će od iduće sezone dres riječkog kluba zamijeniti nekim drugim.


Sara Barać u Olimpiku, Astrid Popić potpisala za Beziers


Natalia Tomić nije jedina koja će napustiti matični klub i iduće sezone krenuti u novu odbojkašku avanturu. Ono što se za sada zna jest da će tehničarka Sara Barać iduće sezone nositi dres zagrebačkog Olimpika, a srednja blokerica Astrid Popić pak onaj francuskog Beziers Volleyja.


Olimpik je, iako ne tako davno osnovan, jedan od vodećih hrvatskih klubova, Beziers Volley je prošlu sezonu okončao na četvrtom mjestu, ali su igrali Ligu prvakinja jer su godinu prije bili prvaci Francuske. Što se potvrđenih odlazaka tiče za sada je to to, što ne isključuje da ih neće biti još. Primjerice, dviju najiskusnijih igračica, Ane Mioč i Ivane Šćulac