Superliga odbojkašica

SLAB OTPOR FAVORITKINJAMA Odbojkašice Mladosti projurile trsatskim parketom kraj ukočenih Riječanki

Denis Frančišković

Andrea Koraca, Ana Mioč, Astrid Popić, Bruna Francetić, Maja Cvijić i Tamara Popić/R. BRMALJ

Andrea Koraca, Ana Mioč, Astrid Popić, Bruna Francetić, Maja Cvijić i Tamara Popić/R. BRMALJ

Izostala je prava večer odbojke, a samim tim i neka vrsta senzacije, odbojkašice Mladosti superiorno su projurile Trsatom i Riječankama na parketu doslovno ostavile mrvice. Djevojke Saše Ivaniševića prezentirale su svu svoju kvalitetu, ali na ruku im je išlo i loše izdanje Riječanki



RIJEKA Utakmica 3. kola Superlige odbojkašica: Rijeka – Mladost 0:3 (12:25, 19:25, 14:25). Dvorana mladosti. Gledatelja 300. Suci: Ksenija Jurković i Jasmin Ramić (Sisak). Delegat: Miroslav Medač (Rijeka).


RIJEKA: Cvitković 1, A. Popić 2, Barać 3, Fabulić, Tomić 8, Vrban, Milosavljević, Boban 3, T. Popić, Francetić, Žarković 5, Mioč 5, Koraca, Cvijić.


MLADOST: Matić, Pavičić 11, Kačić-Bartulović, Butigan 7, Rajković, Štimac 4, Grbavica, Volmut, Pažin, Kulić 16, Lukić, Vrbanc 10, Jurišić 8.




Napad poeni: Rijeka 19, Mladost 40. Blok poeni: Rijeka 6, Mladost 10. Servis pogreške: Rijeka 6, Mladost 7. Servis poeni: Rijeka 2, Mladost 6.


Izostala je prava večer odbojke, a samim tim i neka vrsta senzacije, odbojkašice Mladosti superiorno su projurile Trsatom i Riječankama na parketu doslovno ostavile mrvice. Djevojke Saše Ivaniševića prezentirale su svu svoju kvalitetu, ali na ruku im je išlo i loše izdanje Riječanki koje su od prvog servisa bile u grču, sputane, s mnoštvom neforsiranih pogrešaka… S druge strane »mladostašice« su to obilato koristile i naplatile, bile su puno bolje u svim elementima igre, posebice na prijemu i napadu gdje su postigle dvostruko veći učinak. U domaćim redovima samo je donekle bila raspoložena Natalia Tomić, dok su redovi Zagrepčanki djelovali kompaktno i ubojito. Riječanke nisu imale rješenja kako zaustaviti probojnu Dinku Kulić i Katarinu Pavičić, jednostavno u izostanku Ivane Šćulac domaće nemaju igračice takvog potencijala i napadačkog kalibra.


Samo 63 minute


Na kraju derbi je okončan za 63 minute čiste igre, najbolju igru domaće su odbojkašice prezentirale tek sredinom drugog seta.


U prvom setu već je u startu proradio gostujući blok, ali očekivano i napad, serijom 1-8 »mladostašice« su se odlijepile na 6:12. Loš domaći prijem i mnoštvo neforsiranih pogrešaka, često u seriji samo su povećavali prednost gošći (7:17). Bilo je jasno da Rijeka više nema što tražiti u uvodnom setu…


U drugom setu nakon dva bloka Boban i dva napadačka poena kapetanice Mioč domaće su došle do 7:7, a zatim i do prvog vodstva na utakmici od 10:9 kada je poentirala Tomić. As Baraćeve za 13:11 naslućivao je mali preokret, no Zagrepčanke su serijom 0:6 preokrenule set u svoju korist (13:17). Do kraja druge dionice bile su nezaustavljive i ubojite, a kada je Štimac asom pogodila za 17:22 bilo je jasno u kojem smjeru ide utakmica.


Bez lijeka


Treći set bio je samo odrađivanje formalnosti, trener Igor Lovrinov pokušao je izmjenama i rotacijom probuditi ekipu, no nije bilo lijeka. Riječanke su bile potpuno neraspoložene i spore u polju i reakcijama, a gošće poletne, brze i efikasne. Dojam je da su do pobjede došle s pola gasa i samo uzele ponuđeno.


– S obzirom na Riječankama nedostaje najbolja igračica Šćulac, slavili smo lakše od očekivanog. Da je ona tu vjerojatno bi to bila drugačija priča i puno izjednačenija utakmica. Mislim da obje ekipe nisu bile na sto posto, djevojke igraju prvi put pred televizijskim kamerama i sigurno je to utjecalo. Favoriti? Pa jesmo, ali Rijeka će se pojačati povratkom Šćulac, tu je i Olimpik, a mi igramo na više frontova i morat ćemo se još više pojačati – ustvrdio je Saša Ivanišević, trener Mladosti.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ