Blizu ostanka

Rukometaši Zameta zadovoljni nakon boda s Umagom

Igor Duvnjak

NADOMAK CILJU – Drago Žiljak s rukometašima Zameta / snimio   D. ŠKOMRLJ

NADOMAK CILJU – Drago Žiljak s rukometašima Zameta / snimio D. ŠKOMRLJ

Veliki uspjeh za našu mladu ekipu je parirati »Umagu« u gostima i uzeti bod – kaže trener Zamećana, koji su na dva minula gostovanja uzeli tri boda



Rukometaši »Zameta« su uspješno okončali gostujuću trilogiju, tri uzastopna nastupa izvan Rijeke. Poslije karlovačkog poraza svladali su »Metalac« u Zagrebu i na kraju su remizirali u Umagu. Tradicionalni susjedski derbi je obilovao uzbuđenjima i preokretima, u prvom poluvremenu su domaćini imali čak pet golova prednosti, Zamećani su ih sustigli u nastavku, čak su imali šanse za pobjedu.


– Loše smo ušli u utakmicu, bilo je dosta tehničkih grešaka, a obrana je bila porozna – kaže trener Zamećana Drago Žiljak, koji se kao i njegova momčad zadovoljan vratio iz Zagreba i iz Umaga. – U drugom poluvremenu smo se konsolidirali, našli smo pravu zamjenu za Zhao Chena, koji nije igrao radi ozljede lakta. Tražili smo rješenje, realizatora na lijevom vanjskom. Našli smo ga u Matiji Starčeviću, a solidno je odigrao i Nikola Njegovan. Ušli smo u pravi ritam, a obrana je bila bolja, s više oštrine dok je napad postao djelotvorniji. Imali smo i priliku za pobjedu, ali više nije bilo vremena za poentiranje u polukontri.


Trener i njegova momčad su trljali ruke nakon podjele plijena, koja ih je dovela mnogo bliže ostanku u Premijer ligi. Nakon dva ovosezonska poraza od Umažana u iduće dvije utakmice nije bilo pobjednika.




– Na kraju smo zadovoljni, prezadovoljni. Veliki uspjeh za našu mladu ekipu je parirati »Umagu« u gostima i uzeti im bod. Bilo je teško, oni su motivirani, žele pobjeđivati kod kuće, ali uspjeli smo zahvaljujući zajedništvu i karakteru koji je donio novu energiju. Svi igrači su dali obol i sada nema nikakve nervoze, sve ide svojim tijekom.


Zamećani imaju u rukama adute u raspletu borbe za ostanak, pogotovo nakon poraza »Karlovca« od »Gorice«. Riječani, koji dijele drugo mjesto u ovoj ligi s Goričanima, tri kola prije kraja odmiču Karlovčanima pet bodova i ugošćuju ih u posljednjem kolu.


– Sada je stanka u natjecanju, za dva tjedna nam dolazi »Gorica«. Tom utakmicom možemo potvrditi ostvarenje cilja zacrtanog kada sam se vratio u klub prije tri mjeseca. Treba biti oprezan, ali ne bi trebalo biti problema, stavit ćemo točku na i. To će biti veliko veselje za naš klub. Sjećamo se kako je bilo, iz zone koja je vodila ka lošem raspletu mi smo se izvukli. Uspjeli smo izvući maksimum iz momčadi. Ovaj sastav može još puno toga, ima veliki potencijal, slijedi nadogradnja. Uglavnom, cilj koji smo obećali će biti ostvaren.