Superliga

Riječko slavlje protiv Medicinara kao generalka za Kup

P. N.

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Prvi set domaći su odigrali jako dobro, na tragu najboljih izdanja



Nakon vodstva od 2:0, odbojkaši »Rijeke« su se opustili, malo zaspali, ali uslijedilo je pravovremeno buđenje protiv razigranih »medicinara« za vrijednu pobjedu. Uspjela je tako generalka igrača Velimira Liverića za polufinalni uzvrat Kupa Hrvatske protiv »Siska« u srijedu na Trsatu u kojem je ulog daleko veći.


Riječani su slavili nakon 87 minuta čiste igre nakon što su u posljednjem setu bili u malom zaostatku pa dvama blokovima Luke Lasića i Ličine poveli 9:7.


Došli su do prednosti od četiri poena (12:8) i održavali je do kraja kada su gosti opasno zaprijetili, no dva smeča Luke Lasića i out lopta Zelenike praktički su riješili pobjednika (23:19).




Čule je smečom iskoristio prvu meč loptu za pobjedničko riječko klupko.



RIJEKA Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Rajković (Rijeka) i Vedriš (Zagreb). Delegat: Čedomir Maksimovski (Križišće).


RIJEKA: Pavlović, Ličina 3, Jurišić 13, Osojnak 13, Čule 11, Đorđević 7, L.Lasić 7, Banko, D. Lasić, Janjanin, Cibić, Sušanj, Smiljanić, Jurčević.


MEDICINAR: Zelenika 8, Dumbović, Šmitlenner 8, Skorin 16, Martinko, Rendić 8, Nikolaus, Pribanić 9.


Napad poeni: Rijeka 44, Medicinar 38. Blok poeni: Rijeka 9, Medicinar 9. Servis poeni: Rijeka 7, Medicinar 2. Servis pogreške: Rijeka 13, Medicinar 13.



Prvi set domaći su odigrali jako dobro, na tragu najboljih izdanja. Jurišić je dobro servirao, proradio je i blok i vodstvo je samo raslo (17:8, 22:10). U drugoj dionici Riječani su prvi put bili u minusu (9:10), ali brzo su preokrenuli na 19:13.


Krajem seta gosti su napravili seriju 0:4 za 22:21, Jurišić je pogodio za 24:22, a Skorinova lopta otišla je u out za 2:0 u setovima.


Treći set donio je domaće opuštanje, igralo se izjednačeno do 8:8, nakon čega su se gosti razigrali. Bili su pokretljiviji u polju, a rješenja za odličnog, probojnog Skorina nije bilo. No, sve je ispravljeno u posljednjoj dionici…