Superliga odbojkaša

Riječki odbojkaši poraženi u derbiju u Kaštel Starom za 66 minuta igre

P. N.

Luka Osojnak i Luka Lasić u bloku/Foto Arhiva NL

Luka Osojnak i Luka Lasić u bloku/Foto Arhiva NL



KAŠTEL STARI Utakmica 13. kola Superlige odbojkaša: Mladost RK – Rijeka 3:0 (25:10, 25:21, 25:20). Gradska dvorana Kaštela. Gledatelja: 100. Suci: Miroslav Milinović i Luka Humski.


MLADOST RK: Višić, Rupert, Perić, Šuker, J. Melvan, Matoković, Kulušić, Cikojević, Pervan (L), Palić, Melvan, Bašić (L).


RIJEKA: Osojnak, Banko, L. Lasić, Smiljanić (L), Bogdanović, Ličina, Pavlović, Stanić, Lešić, D. Lasić, Jurčević (L), Colnar.




Odbojkaši Rijeke doživjeli su poraz u derbiju 13. kola Superlige, prvoj natjecateljskoj utakmici u 2019. godini. Riječani su priželjkivali barem bod u sudaru s ekipom s kojom će uskoro u doigravanje prve četiri ekipe, no na kraju nisu uspjeli ostvariti ni taj pričuvni cilj. Pali su za 66 minuta igre, posebno loše odigrali su prve set. U preostala dva pružili su otpor dostojan pozicije na ljestvici, međutim nedostatno da bi napravili nešto više od snošljivog poraza. Tračak nade probudio se u trećem setu, Riječani su poveli 15:14, držali se do 19:19, a onda su Kaštelani, baš kao i u drugom setu, pokazali više u završnici seta, te se revanširali gostima za poraz na Trsatu u prvom dijelu sezone.


– Ovo nam je bila prva utakmica nakon prosinačkog raspusta i to se osjetilo na našoj igri – govorio je trener Riječana Velimir Liverić nakon utakmice u Kaštel Starom. – Nedostaje nam utakmica. Osim toga vidjelo se da nam nedostaje kapetan Jurišić, posebno u psihološkom smislu. Prvi set odigrali smo loše, bez volje i želje. Doduše, možda smo imali želju, ali je nismo pokazali na parketu. Druga dva seta smo odigrali relativno OK, ali smo napravili dosta grešaka. Po meni ključno je to što smo dugo bez utakmica i što dva, tri igrača iz postave ne treniraju redovno zbog poslovnih i fakultetskih obveza. Kada sve to uzmemo u obzir ne može biti zadovoljni, ali ne ni nezadovoljni konačnim rezultatom. Moramo se naviknuti igrati bez Jurišića, čekaju nas utakmice protiv naših najjačih ekipa u kojima ćemo morati pokazati puno više želje za igru nego ovoga puta u Kaštelima.


Konkretnije, već iduće subote kada u posljednjem kolu prvoga dijela sezone kada na Trsat stiže zagrebačka Mladost…


Ostali rezultati 13. kola: Mladost – Centrometal 3:0, Sisak – Mursa 0:3, Split – Rovinj (ned. 16 sati).


Poredak: Mladost 39, Rijeka 31, Mladost RK 29, Mursa 21, Split 14, Centrometal 13, Sisak 3, Rovinj 3 boda.