Četvrtfinale Kupa

Riječke odbojkašice u Osijeku traže prolaz u polufinale Kupa Hrvatske

Denis Frančišković

Igor Lovrinov, trener Riječanki/Foto Arhiva NL

Igor Lovrinov, trener Riječanki/Foto Arhiva NL

Osijek smo dvaput ove sezone pobijedili, doduše u malo jačem sastavu nego sada - kaže Igor Lovrinov, trener Riječanki



RIJEKA  Odbojkašice HAOK Rijeka CO vraćaju se obvezama na dva kolosijeka. Večeras (19.30 sati) gostuju kod Osijeka u četvrtfinalu Hrvatskog kupa Snježana Ušić, a već u nedjelju (17.30 sati) u na svom parketu u prvom domaćem prvenstvenom okršaju u Ligi za prvaka dočekuju Enni Vukovar. Riječanke, prošlogodišnje finalistiinje Kupa, su u osmini finala Kupa izbacile Zadar pobjedom u gostima (1:3).


– Dobili smo u četvrtfinalu najtežeg mogućeg protivnika i bit će izuzetno teško, ali nema predaje. Idemo odigrati najbolje što možemo – kaže Igor Lovrinov, trener Riječanki. – Osijek smo dvaput ove sezone pobijedili, doduše u malo jačem sastavu nego sada. U gostima smo slavili 3:1, ali bilo je dosta tijesno. Na Trsatu bili smo uvjerljivi s 3:0. Morat ćemo odigrati jako, jako dobro da ih izbacimo. Osječanke su dominantne u donjoj skupini doigravanja. U dobrom su ritmu, dok mi nismo igrali prošli vikend. Sve nekako ide na njihov mlin, ali to ništa ne mora značiti.U Rijekinim redovima upitan je nastup bolesne Marte Cvitković.

– Iza nas je stanka i uvijek je ljepše igrati neko samo trenirati. No, takav nam je raspored, treba se na njega adaptirati. Vidjet ćemo kakvo je stanje s Martom na treningu uoči puta. Bez nje smo puno slabiji, ali nema drugog osim borbe. Nastojat ćemo biti pravi, polako ulazimo u novi ritam utakmica – zaključuje Lovrinov.


U preostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Marina kaštela i Karlovac, koji će igrati također danas od 18.45 sati, te Enni Vukovar i Mladost, koji su svoj ogled odgodili za sedam dana i igrat će u srijedu, 26. veljače od 19.30 sati. U polufinale se plasirala Kaštela pobjedom (3:0) u Poreču.